To je to što me zanima!

HSV i Herta odigrali sjajnu utakmicu - za svoje rivale

Ivica Olić asistirao je Jansenu u 1-1 remiju HSV-a i Herthe u Hamburgu. Ovim rezultatom najviše su profitirali vodeći sastavi, Wolfsburg i Bayern
Vidi originalni članak

HSV, neosporno bolja momčad na travnjaku u ogledu s Herthom, u vodstvo je došao u osmoj minuti. Ivica Olić slomio je na lijevoj strani lažnjakom svog čuvara i poslao uporabljivu nisku loptu na prvu vratnicu, gdje ju je poluvolejem Marcell Jansen zabio u daljnji kut Jaroslava Drobnyja. Bio je to treći gol njemačkog reprezentativca ove sezone. Pri udarcu zakasnio ga je pravodobno pokriti Šimunić.
Gosti su izjednačili u 66. minuti krasnim udarcem srpskog reprezentativca Gojka Kačara, koji je punom nogom padajuću loptu poslao u rašlje Rostova gola s oko 25 metara. U završnici je očito odlično pripremljena momčad nizozemskog trenera Martina Jola, koja je u četvrtak igrala težak dvoboj polufinala Kupa Uefe kod Werdera, jurišala na gol gostiju, čiju je obranu držao Drobny. U 90. minuti sjajno je češki vratar ispod prečke skinuo udarac nizozemskog stopera Jorisa Mathijsena nakon jednog prekida. Olić je odigrao svih devedeset minuta za domaće, a Šimunić za goste.
Ovim su se rezultatom okoristili svi rivali ovih dvaju klubova u borbi za bundesligaški naslov. Hertha je ostala na trećem mjestu, s bodom zaostatka za Bayernom i četiri za vodećim Wolfsburgom. HSV je tek na petom mjestu s bodom manje od Herthe. Ispred se ugurao i Stuttgart.
Jurica Vranješ odigrao je svih devedeset minuta u desetkovanoj momčadi Werdera, koju je trener Thomas Schaaf očito odlučio koliko-toliko sačuvati za uzvratni dvoboj Kupa UEFA-e protiv HSV-a idućeg tjedna. Nisu igrali ni Diego ni Özil, pa je bremenski sastav izgubio na gostovanju kod Kölna 1-0. Gol odluke zabio je odlični slovenski centarfor domaćih Milivoje Novakovič. U 61. je minuti s druge stative pospremio u mrežu odlično ubacivanje Nemanje Vučićevića s lijeve strane. Novakoviču je to bio 16. prvenstveni gol ove sezone u 29. nastupu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare