To je to što me zanima!

Savez bezuspješno zove Ajlu, nisu znali da mijenja putovnicu

Već od US Opena Ajla Tomljanović igrat će pod australskom zastavom,objavili su mediji u Australiji. Hrvatski teniski savez nije imao pojma. Zovu je, ali bez uspjeha
Vidi originalni članak

Ajla Tomljanović (21), trenutno najbolje rangirana hrvatska tenisačica, više neće nastupati za Hrvatsku. Vijest je objavio ugledni The Sydney Morning Herald. Hrvatski teniski savez nije imao pojma. Također su saznali kad su vijest prenijeli hrvatski portali. Već od US Opena 56. igračica svijeta igrat će pod australskom zastavom.

- Ajla će igrati kao Australka na Grand Slam turnirima. Na WTA turnirima igrat će pod australskom zastavom kad završi procedura dobivanja novog državljanstva. Pozdravljamo njezin dolazak u australski tenis - objavio je australski teniski savez.

A naš savez još nije uspio dobiti Ajlu niti njezinu obitelj. 

- Hrvatski teniski savez je pokušao, ali zasad bez uspjeha, kontaktirati obitelj Tomljanović kako bi provjerio točnost navoda da je Ajla Tomljanović uzela australsko državljanstvo. Ne možemo ništa komentirati dok ne utvrdimo vjerodostojnost navedene obavijesti i dok se saznamo razlog - priopćili su iz saveza.

Uz Donnu Vekić, koja je odbila englesku ponudu da zaigra za njih i Anu Konjuh, još jednu mladu hrvatsku nadu, Ajla je trebala biti budućnost hrvatskog tenisa. 

Prošle sezone bila je tek 495. na svijetu, godinu prije borila se s mononukleozom, a ove je godine ušla među 60 najboljih tenisačica svijeta. 

Idi na 24sata

Komentari 122

  • labelo 28.07.2014.

    sretno joj bilo, i ne treba nam

  • 26.07.2014.

    Teniski mozgovi bi trebali uvesti pravila identičnima fifinim. Za promjene državljanstva

  • srakar 26.07.2014.

    Koza!!! Što drugo reći, na turnirima ionako nije važno pod kojom zastavom igraš, jer se dobiva lova i bodovi na temelju plasmana, znači da su joj ponudili veliku lovu za prelazak. Sve su to krivi roditelji i njihov odgoj.Dao bog da joj Australija zapne u grlu. Ako ne zna što je domoljublje neka ide k vragu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare