To je to što me zanima!

HTV od nove sezone gubi prava prijenosa Prve HNL?

Zbog propadanja projekta po uzoru na talijansku televiziju, Udruga prvoligaša namjerava otkazati suradnju nacionalnoj televiziji
Vidi originalni članak

HTV prava na prijenose svih utakmica HNL-a drži još od 1990. godine. Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac došao je u sukob s Upravom nacionalne televizije i da bi suradnja po prvi put mogla biti raskinuta. Po prvotnom dogovoru, prijenosi Prve HNL trebali su biti izvedeni po uzoru na talijanski RAI. U izravnom prijenosu bilo bi pet utakmica, a subotnje poslijepodne uključivalo bi i bogat zabavni program istovremeno s praćenjem nogometa.
Na HTV-u su isprva pristali surađivati na ovom projetku, no sada su se povukli i ozbiljno naljutili prvog čovjeka Udruge. Igor Štimac tvrdi kako je Udruga ponudila da će platiti četvora reportažnih kola i HTV bi trebala osigurati samo jedna. No i to je za čelne ljude HTV-a bilo previše. Navodno su s Prisavlja poručili da je projekt "prezahtjevan u financijskom, tehničkom, pa i pravnom smislu".
Kada ne može HTV, može netko drugi, misli Igor Štimac. S ponudom da uskoči u priču javila se Nova TV, a svoj interes vidi i jedna inozemna agencija. Nema sumnje da će se u utrku za ugovorom s Udrugom, koji je HTV-u dosad donosio 4,5 milijuna kuna, ubrzo uključiti i RTL Televizija. Bude li to doista tako, bit će to bespoštedna borba za značajan financijski kolač, ali i za atraktivan sportski program.
- Uskoro ćemo svoje planove iznijeti svim televizijama i ugovor ćemo sklopiti s onim tko potvrdi da je u stanju izvesti projekt - rekao je predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zadranin4ever 23.02.2008.

    sto ti imas protiv zadra!!!!!! na tablici su bolji od sibenika,zagreba,varteksa i jos dosta njih ...a tebi je draze gledati zadnji varteks protiv 9.zagreba nego 5.zadar protiv 3.slaven belupa

  • domagojbbb 23.02.2008.

    nemojte nam uzimati Željka Velu i Dragu Čosića!!!! ako Nov@ dobije prijenose za HNL morat ću slušati onog iritantnog Stipu Sladoljeva!!!!

  • buzdovan 23.02.2008.

    \"Bit će to borba ta atraktivan sportski program...\"!? Jebote, jedva čekam nogometnu ljepoticu Inker - Zadar ili Pula - Međimurje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare