Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

HTV od nove sezone gubi prava prijenosa Prve HNL?

Zbog propadanja projekta po uzoru na talijansku televiziju, Udruga prvoligaša namjerava otkazati suradnju nacionalnoj televiziji

Ž. Lukunić
Foto: Ž. Lukunić
4 komentara

HTV prava na prijenose svih utakmica HNL-a drži još od 1990. godine. Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac došao je u sukob s Upravom nacionalne televizije i da bi suradnja po prvi put mogla biti raskinuta. Po prvotnom dogovoru, prijenosi Prve HNL trebali su biti izvedeni po uzoru na talijanski RAI. U izravnom prijenosu bilo bi pet utakmica, a subotnje poslijepodne uključivalo bi i bogat zabavni program istovremeno s praćenjem nogometa.
Na HTV-u su isprva pristali surađivati na ovom projetku, no sada su se povukli i ozbiljno naljutili prvog čovjeka Udruge. Igor Štimac tvrdi kako je Udruga ponudila da će platiti četvora reportažnih kola i HTV bi trebala osigurati samo jedna. No i to je za čelne ljude HTV-a bilo previše. Navodno su s Prisavlja poručili da je projekt "prezahtjevan u financijskom, tehničkom, pa i pravnom smislu".
Kada ne može HTV, može netko drugi, misli Igor Štimac. S ponudom da uskoči u priču javila se Nova TV, a svoj interes vidi i jedna inozemna agencija. Nema sumnje da će se u utrku za ugovorom s Udrugom, koji je HTV-u dosad donosio 4,5 milijuna kuna, ubrzo uključiti i RTL Televizija. Bude li to doista tako, bit će to bespoštedna borba za značajan financijski kolač, ali i za atraktivan sportski program.
- Uskoro ćemo svoje planove iznijeti svim televizijama i ugovor ćemo sklopiti s onim tko potvrdi da je u stanju izvesti projekt - rekao je predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac.

Naši partneri pišu
Message