To je to što me zanima!

Humanitarna Rijeka: I Rujevica pomaže gladnim trećemajcima

Nekad prezaposleni i svjetski uspješni riječki škver, '3. maj', u očajnoj je situaciji. Riječani su pokrenuli akciju 'Ujedinimo se, ne dajmo da nam sugrađani gladuju', a svoju su pomoć, naravno, donijeli i sa Rujevice
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni klub Rijeka jedna je od najuspješnijih ako ne i najuspješnija firma u gradu. Plaće uvijek na vrijeme, krediti i sve obveze se rješavaju na vrijeme, ispunjavaju se ili premašuju zacrtani ciljevi, promjene u proračunu prolaze glatko bez udara na bilo čiji džep.

U odnosu na rane devedesete riječki nogometni klub napravio je ogroman pozitivni iskorak. Učinkom, stabilnošću, infrastrukturom... Svime. Na žalost, po tom je pitanju Miškovićeva Rijeka raritet.

Posebno je tužno sve vezano uz ono u čemu je Zaljev uvijek bio najjači: brodovi, brodarstvo, brodogradnja. Nekad svjetski jaki škver '3. maj' koji desetljećima nije imao ni dana praznog hoda te vrhunski zarađivao, zapošljavao tisuće ljudi, hranio tisuće obitelji, danas je - očaj.

Došlo je do te razine tuge i užasa da su škverani i njihove obitelji doslovno - gladni. Pa je sa riječke strane Učke pokrenuta akcija 'Ujedinimo se, ne dajmo da nam sugrađani gladuju'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U dva su navrata, a i opet će bude li trebalo, Riječani na plato iznad škvera donosili konzerviranu hranu, sol, šećer, ulje, brašno, kvasac, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, palentu... Pomoglo se i doniranjem higijenskih potrepština te lijekova za djecu (za skidanje temperature, protiv bolova...) i svih lijekova koji se mogu dobiti bez recepta.

Akciju je pokrenula Jasna Vrhovac (*na fotografiji), a pomogli su, naravno, i sa Rujevice. Auto su hranom i svime potrebnim natrpali pa iznad '3. maja' donijeli voditelj marketinga Igor Palmić (*na fotografiji) i glasnogovornik Alen Fućak.

Svaka čast svima koji su pokazali koliko je veliko riječko srce, svaka čast i klubu koji je ponos Riječana. Divno je znati kako na Kvarneru ljudi neće dozvoliti da im sugrađani budu kruha gladni.

Trećemajci žele i znaju radom hraniti svoje obitelj, politika je od svjetskog brodograđevnog giganta napravila dolinu gladi. I zato respekt HNK Rijeci i svima koji su pomogli, ali: dajbože da je ovo zadnja situacija u kakvoj su ovakve akcije potrebne.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • floydri 08.03.2019.

    Kako je rekao Robert Ferlin jutros na Radio Rijeka u emisiji "Tužibaba": "...Ponosim se što sam Riječan, sramim se što sam Hrvat...!" Bravo Robi, potpisujem.

  • 08.03.2019.

    Stanje neposlovanja u Uljaniku i 3. Maju proteže se zadnjih 30 godina, sva popratna industrija kao što je željezara Sisak, Torpedo, Rikard Benčić... a koje su radile za brodogradilišta su ugašene prije 20 godina. kako napraviti brod koji cijenom treba konkurirati na tržištu ako čak i osnovnu sirovinu kao što je željezo treba kupiti???? Zadnjih 30 godina političari (HDZ, SDP) radi održavanja radnih mjesta i kupovanja socijalnog mira upumpavaju novac proeznih obveznika u plaće radnika u ovim i sličnim poduzećima. Radnici dolaze na posao i primaju kakvu takvu plaću ali i sami vide i osjete da taj dan i te dane nemaju posla ali im to ne smeta i ne bune se radi nedostatka posla. E to je trenutak kad su trebali izići na ulicu sad je KASNO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare