To je to što me zanima!

Hvala, Dinamo: Devet klubova HNL-a dobit će po 460.000 kn

Hrvatska nije imala predstavnika u skupini Lige prvaka, imala je u skupini Europske lige pa će dobiti 559.121 eura. Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige koji imaju ustrojenu omladinsku školu
Vidi originalni članak

Uefa će idućih dana nacionalnim savezima distribuirati četiri posto od ukupnih prihoda Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2018/19. sa svrhom solidarnosti za razvoj mladih. To je uobičajena distribucija sredstava, koja se dijeli uvijek po istom principu i u istu svrhu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukupan iznos je 128,69 milijuna eura . Od toga 60 posto ide savezima čiji klubovi su nastupali u skupini Lige prvaka, a 40 posto savezima koji nisu imali klubove u skupini Lige prvaka.

Hrvatska nije imala predstavnika u skupini Lige prvaka, ali imala je Dinamo u skupini Europske lige pa će dobiti 559.121 euro.

BJELIČINE BRIGE Dinamo u problemu: Za Šahtar su upitni Petković i Ademi!

Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige koji imaju ustrojenu omladinsku školu, a zadržava pravo i distribuirati drugačije (može donijeti odluku o distribuciji i na niželigaške klubove, o čemu mora obavijestiti Uefu).

Klub koji je nastupao u bilo kojoj grupnoj fazi Ligi prvaka ili Europskoj ligi nema pravo na ovu solidarnost, dakle Dinamo neće dobiti ništa. Ako naš savez odluči podijeliti sredstva samo na devet klubova Prve HNL, svaki će dobiti 62.124,56 eura ili oko 460.000 kuna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 90

  • jocaamsterdam23 18.10.2019.

    Najveci transfer Hajduka ove godine

  • max1911 16.10.2019.

    Ne mogu vjerovati koliko kretena!Dinamo igra za svoj interes što je sasvim normalno, i ne vidim razlog zašto napadate druge klubove? Da li ste svijesni koja lova je bila u igri kad je Hajduk 95 igrao u četvrtfinalu lige prvaka? Da li znate koliki iznos je dobila Cibona ili RK Zagreb? A vjerujte mi i oni su tad dobili dio kolača

  • mdcro24 16.10.2019.

    Kad ce vise ta vijest da je veliki ajduk odbio lovu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare