Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
90 komentara

Hvala, Dinamo: Devet klubova HNL-a dobit će po 460.000 kn

Hrvatska nije imala predstavnika u skupini Lige prvaka, imala je u skupini Europske lige pa će dobiti 559.121 eura. Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige koji imaju ustrojenu omladinsku školu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell, 24sata
90 komentara

Uefa će idućih dana nacionalnim savezima distribuirati četiri posto od ukupnih prihoda Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2018/19. sa svrhom solidarnosti za razvoj mladih. To je uobičajena distribucija sredstava, koja se dijeli uvijek po istom principu i u istu svrhu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ukupan iznos je 128,69 milijuna eura . Od toga 60 posto ide savezima čiji klubovi su nastupali u skupini Lige prvaka, a 40 posto savezima koji nisu imali klubove u skupini Lige prvaka.

Hrvatska nije imala predstavnika u skupini Lige prvaka, ali imala je Dinamo u skupini Europske lige pa će dobiti 559.121 euro.

BJELIČINE BRIGE Dinamo u problemu: Za Šahtar su upitni Petković i Ademi!

Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige koji imaju ustrojenu omladinsku školu, a zadržava pravo i distribuirati drugačije (može donijeti odluku o distribuciji i na niželigaške klubove, o čemu mora obavijestiti Uefu).

Klub koji je nastupao u bilo kojoj grupnoj fazi Ligi prvaka ili Europskoj ligi nema pravo na ovu solidarnost, dakle Dinamo neće dobiti ništa. Ako naš savez odluči podijeliti sredstva samo na devet klubova Prve HNL, svaki će dobiti 62.124,56 eura ili oko 460.000 kuna.

Naši partneri pišu
Message