To je to što me zanima!

I Bangladeš "gori": Ajmo, zatvarajte sve te tvornice

Bangladeš je obustavio proizvodnju da se uštedi struja za gledanje utakmica, dok u tajlandskom zatvoru igraju treće izdanje zatvorskog Mundijala
Vidi originalni članak

Njihova reprezentacija nije na SP-u, vjerojatno ondje nikad neće ni biti, ali u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša, nogometna euforija počela je čim je krenuo turnir u Južnoafričkoj Republici. Narod na ulicama gledao je utakmicu Francuska - Urugvaj, no nestalo je struje! Nogometni fanatici su 'poludjeli', nisu ih zanimala objašnjenja da je problem u preopterećenju energetskog sustava.
- Od vlasnika tvornica zatražili smo da obustave proizvodnju u vrijeme utakmica - rekao je direktor najveće lokalne energetske tvrtke. I poslušali su ga. Dok se igra nogomet, tvornice neće raditi.
Utakmice su daleko od spektakularnih, ali euforija traje. Osim u Somaliji, gdje ubijaju zbog gledanja nogometa. Nogomet je opasan za život i u Maleziji, ali isključivo zbog navijačke strasti. U Bangladešu traju prosvjedi, a u zatvorima po cijelom svijetu igraju se neka druga nogometna prvenstva.

MEKSIKO - SLIKE IGRAČA SU I U CRKVAMA
Uzeli su bod protiv JAR-a na startu, a pomoć za nastavak turnira Meksikanci su potražili i na nebesima. Fotografije igrača su posvuda...


ENGLESKA - SRETNA FOTELJA ZA POBJEDU

Svaki deseti navijač nosit će sretne hlače dok igra 'gordi Albion', izračunali su Englezi. A 11 posto gledat će utakmice iz svoje sretne fotelje.

TAJLAND - I ZATVORENICI IGRAJU NA SP-U
Deset tisuća zatvorenika iz 90 zemalja 'leži' u Bangkoku. Usporedno s 'pravim' SP-om i oni igraju svoj Mundijal

MALEZIJA - OZLIJEDIO OCA ZBOG SRBIJE
Srbija je primila gol, a njihov navijač iz Malezije udario je loptu i razbio prozor. Pod prozorom mu je sjedio otac...

ČILE - DIJELE IM PIVO ZA UTAKMICE
Ako čileanska momčad i nije spremna za SP, navijači jesu. Sponzor reprezentacije Cristal podijelit će 15.000 boca piva.

JUŽNA AFRIKA - NAVIJAČI ZABIJAJU I U ZATVORU
Debeli i mamurni engleski navijači posjetili su zatvor i odigrali utakmicu protiv mršavih i 'nabrijanih' zatvorenika. I našli su se na pola, bilo je 2-2.

BANGLADEŠ - PROSVJEDOVALI ZBOG UTAKMICA
Zbog nestanka struje tijekom utakmice Svjetskog prvenstva izbili su neredi na ulicama glavnoga grada. Bilo je i požara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare