To je to što me zanima!

I Beckenbauer pod istragom?! Sve više ljudi upleteno u aferu

Čini se da se istraga Fifine Etičke komisije proširila na njemačkog velikana Franza Beckenbauera te na dopredsjednika Fife i predsjednika španjolskog saveza Villara
Vidi originalni članak

Fifina Etička komisija potvrdila je kako će istragu i odluku o eventualnim kaznama za Platinija, Blattera i Valckea završiti unutar 90 dana. Na taj period su spomenuta trojica dobila suspenzije zbog nepravilnosti u nogometu. 

Nije to sve, čini se kako se istraga proširila na njemačkog velikana Franza Beckenbauera i dopredsjednika Fife i predsjednika španjolskog saveza Angela Mariju Villara kao i na još neke ljude iz Fife!

Službeno, ne zna se zbog čega su pod istragom. Neslužbeno, radi se o dodjeli domaćinstva svjetskih prvenstava za Rusiju i Katar. Beckenbauer i Angel Maria Villar bili su u tom periodu članovi Fifinog izvršnog odbora. Pod istragom su i ostali članovi tog odbora, a neku su ranije i uhićeni. Fifa je objavila kako su pod istragom još neki dužnosnici, ali nije precizirano o kome se radi.

Beckenbauer je bio predsjednik Organizacijskog odbora za SP 2006. godine u Njemačkoj. Nedavno su Nijemci priznali kako su Fifi platiti 6,7 milijuna eura, ali i kako to nije imalo veze s dobivanjem domaćinstva. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare