To je to što me zanima!

I bod se slavi: PPD nije izgubio u Ligi prvaka nakon 585 dana!

Zagreb je dobio zadnjih 20 sekundi s igračem više. Lopta je išla na Klaricu kojem su gosti šut maksimalno otežali i završilo je bez pobjednika. Više su žalili zagrebaši...
Vidi originalni članak

Nakon 585 dana Zagreb nije izgubio u Ligi prvaka. Nakon 17 poraza zaredom i bod je dobar i treba ga proslaviti premda su trebala biti i oba, ali Elverum će više slaviti 27-27 u gotovo praznoj i tužnoj Areni.

Poslije dva teška poraza od Aalborga i Pick Szegeda Zagreb se resetirao i pokazao dio rukometa iz Zadra i završnice SEHA lige. U pravo vrijeme jer se i ova europska sezona u protivnom već mogla izbrisati. S ovim će se bodom, makar ne garantira puno, lakše disati, valjda i igrati.

Zagreb je uspio prikočiti norveški brzi vlak koji je u Kielu prošlo kolo zabio 36 golova, ali koji i u toj brzini zna ispadati iz tračnica. U izostanku Filipa Ivića veliki je plus u stvaranju početne prednosti bio Dino Slavić s pet obrana u 10 minuta, od toga tri Mađaru Matheu. Zagrebov Mađar Leimeter zabio je četiri puta, dvaput Mandić i Zagreb je imao 10-4. Odlično se Zagreb vraćao u obranu, što je bio prvi zadatak u limitiranju Norvežana koji su promijenili golmana već nakon 12 minuta.

Pomoglo im je jer Zagreb je u sljedećih 12 zabio samo jednom i Elverum je skoro došao do egala (11-9). Ali pomogao je i time-out Obrvana koji je krizu svrstao pod normalno. Prošla je brzo pa Norvežani nisu prišli bliže sve do 43. minute kada se razigrao Mathe i sve okrenuo (20-21).

Zagrebu je postalo sve teže u napadu, u kojem su opcije donijeli Šipić i Klis, ne i povratnik Hrstić. Na golu nije pomogao ni Mandić kad se ugasio Slavić, a Čupić je na sve promašio i sedmerac, ali prošao iz popravnog (24-23). Zadnjih pet minuta u egalu, Zagreb još i s igračem manje, pa nakon nove izgubljene lopte Klarice prima na prazan gol.

Obranović je napravio veliki posao golom i isključenjem protivnika, a za Zagreb i Mathe probijanjem. Vistorop je pogodio za 27-26 na ulasku u 59. minutu, Elverum je odmah izjednačio, a Zagreb dobio zadnjih 20 sekundi s igračem više. Lopta je išla na Klaricu kojem su gosti šut maksimalno otežali i završilo je bez pobjednika. Više su žalili zagrebaši...

Liga prvaka:

PPD Zagreb - Elverum 27-27 (14-11)

Čupić 7, Mandić 5, Leimeter 5

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Zukizuki 07.10.2021.

    Da Ćupić nije pristao doći u RK gobac ne bi ga vratili u repku. Svojevremeno je gobac tako Vorija,Špoljarića čak i Balića a da ne spominjem Sulića! Zato je Horvat nonstop bio u repki jer je igrao u rk gobac, a svojevremeno ponajbolji pivot svijeta Sulić nije jer se nije htio vratiti u rk gobac!

  • Qurcy Ban 30.09.2021.

    Dok tamo stoluju grobari RH rukometa, nema tu sreće. Jedan NEXE razvali Silkeborg, a ovi jedva iščupaju bod protiv Elveruma 🤦‍♂️ U jednom malom gradu pune tribine, a u metropoli prazne!!! Al’ zato u našoj ligi i kupu kad igraju PPD i NEXE, onavezno sude Gubica i Milošević i PPD prolazi lakoćom.

  • masterplan 30.09.2021.

    jedini spas ovoj ligi je da klubovi kroz drustva kao barcelona funkcioniraju.. to znaci da u ovoj ligi kroz raznorazne sponzore kojih je nazalost malo za sportske klubove ali prednjace kod nogometa da jedan dio novaca ode i na rukomet jer to jos jedino sto imamo kako tako uz vaterpolo u hr a trebamo se drzat i zadrzat ono sto jos kako vrijedi.. ovo ostalo borba pa kad netko od ostalih sportova napravi znacajni korak napred prikljucuje ga se drustvima.. sto se tice rukometa ne vrte se velike pare u rukometu i moze se puno toga napravit uz dobar temelj.. ono sto hr rukometnoj ligi trebaju uz zagreb i nexe jos barem 2-3 kluba.. recimo zamet bjelovar medvescak ili dubrava ali koji se uz ta drustva financijski drze iznad povrsine.. idealno bi bilo posto smo napravili dvorane da jaki centri rukometa budu sa financijskom podlogom da mogu parirat i ovakim raspadnutim zagrebom porec varazdin osijek split i ozivit ma da je to nemoguce nekad metkovic bjelovar medvescak stare skole i tek tad bi imali ligu kao nekad

Komentiraj...
Vidi sve komentare