To je to što me zanima!

I dalje smo 5. favorit za titulu, ali Ruse definitivno prolazimo!

Kombinirani statistički podaci poput igara na terenu, matematički obrađeni koeficijenti na kladionicama, rezultati kroz povijest i ocjene u SofaScoreu tvrde kako su 'vatreni' blizu Engleskoj i Belgiji
Vidi originalni članak

Završetak osmine finala Svjetskoga nogometnog prvenstva prilika je da se još jednom podvuče crta i vidi tko s kakvih pozicija ulazi u završni boj za medalje na ruskom Mundijalu.

Hrvatska je, nakon dramatičnog prolaska preko Danske u Nižnjem Novgorodu, ostala na petom mjestu favorita, prema portalu SofaScore. Brazil je zadržao prvo mjesto, a ispred Hrvatske upala je Francuska nakon dominantne predstave protiv Argentine.

S prvenstva, pa tako i drugog mjesta koje je držala na ljestvici power-rankinga, ispala je Španjolska, a Engleska je preskočila Belgiju. Ipak, razlika između trećeplasirane Engleske i petoplasirane Hrvatske iznosi samo dva boda, što dovoljno govori o izjednačenosti preostalih sudionika.

PREMA SOFASCOREU Idealna postava osmine finala: Luka Modrić prevodi vezni red

Iza "vatrenih" smjestili su se Urugvajci i Šveđani, a najmanje šansi za osvajanje titule na Lužnjikiju 15. srpnja imaju domaćini Rusi, naši protivnici u subotnjem četvrtfinalu u Sočiju.

Statističari SofaScorea sastavili su ljestvicu uz pomoć nekoliko faktora koji imaju različitu težinu vrednovanja. Tako bodove reprezentacijama donose analitičke procjene njihove kvalitete i igara na terenu, matematički obrađeni i modelirani koeficijenti kladionica, povijesni rezultati kroz model ELO, ocjene u SofaScoreu i još nekoliko faktora.

Power-ranking SofaScorea nakon osmine finala SP-a:

  1. Brazil - 753 boda (-)
  2. Francuska - 722 (+4)
  3. Engleska - 713 (+1)
  4. Belgija - 712 (-1)
  5. Hrvatska - 711 (-)
  6. Urugvaj - 681 (+1)
  7. Švedska - 661 (+6)
  8. Rusija - 650 (+7)

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Idi na 24sata

Komentari 110

  • emojnovinaru 05.07.2018.

    Haahhahja definitvno! Pa to samo mi mozemo napisat, pa rusi ce nas tako napast sa zeljom da sigurno nece biti defintivno lako za nas... ali ne sumnjam u pobjedu, nego biti ce teska pobjeda!

  • Vrac666 04.07.2018.

    Samo su smrt i porez sigurni

  • girtro 04.07.2018.

    Moramo biti ponizni i ne smijemo potcijeniti Rusiju koja je solidna momčad. Samo dobra koncentracija, samopouzdanje i izgaranje na terenu uz traženje najboljih rješenja u datoj situaciji na terenu donijeti će pobjedu protiv Rusije. Osnova igre mora biti dobra obrana, vezni red treba aktivnije pomagati napad i davati upotrebljive lopte igračima u špici napada koji trebaju biti pribrani u realizaciji šansi!!! Uz podršku naših fanatičnih napadača doći ćemo do pobjede makar morali opet igrati 120 minuta a ni ponovno izvođenje jadanesteraca nije nemoguće. Najvažnije je doći do polufinala u Moskvi a onda je do kraja turnira sve moguće!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare