To je to što me zanima!

I Nikola Kalinić je umoran od svih tih silnih transfera

Vozaju ga na sve strane, a kad treba zaključiti posao, Hajduk odugovlači. Dogovor s Roversima je najbliže ostvarenju od svih klubova do sada
Vidi originalni članak

Premda je dio hrvatskih medija požurio objaviti kako je napadač Hajduka Nikola Kalinić potpisao četverogodišnji ugovor sa Blackbournom Roversima, prava je istina kako je Kalinić dogovorio sve detalje, no još uvijek čeka zeleno svjetlo Hajduka i valjanu radnu dozvolu, kako bi transfer bio i službeno potvrđen. Vodstvo Blackburna objavilo je kako je dogovor u načelu postignut, no kako ipak postoje neki sitni detalji koje moraju usaglasiti sa Splićanima. Blackburn će svakako sačekti i izdavanje radne dozvole, što bi se prema dosadašnjoj praksi moglo protegnuti sve do kraja slijedećeg tjedna. Njihova pravna služba prikuplja dokumentaciju za 'appeal court' koji odlučuje o Kalinićevoj dozvoli, među ostalim i izjavu izbornika Bilića da je Kalinić igrač na koga u budućnosti računa. Koliko je konačan dogovor Blackburna i Hajduka blizu ili daleko teško je reći. Može biti postignut svakog časa ali i ne mora, premda se Hajduku nudi i više nego je tražio.
Iz Portsmouthu pak stižu signali da se ne predaju, još vjeruju u obnovu pregovora.
- Mi smo još uvijek u utrci za Kalinićem - potvrdio je trener Paul Hart. Poljud je i jučer obavijao veo šutnje, oglasio se tek glasnogovornik Pavić.
- Čim transfer bude gotov izvijestiti ćemo vas.
Nakon cjelodnevnog iščekivanja i nervoze, Kalinić je u petak navečer sa čelnicima kluba gledao pobjedu rezervnih igrača Blackburna protiv Accrington Stanleya, a jučer i prijateljski ogled sa Sheffield Wednesdayem. Oni ga već tretiraju kao svog igrača, a Kalinić njih kao svoj novi klub. Samo da nakon Portsmoutha, Porta, Zaragoze, Valencije…., opet ne bude kakav neočekivani obrat.

KAMO SE SELIO NIKOLA KALINIĆ...
Blackburn – Ponudili su najbolje uvjete i spremni platiti u najkraćem roku. Transfer bi na sveopće zadovoljstvo trebao biti okončan do kraja tjedna.
Porto – Nikad službeno nisu potvrdili interes i poslali ponudu, riječ je vjerojatno o blefu Kalinićeva managera Ercega, da bi pobjegao iz Portsmoutha u Blackburn.
Portsmouth – Paul Hart je zaljubljen u Kalinića, nudio je 7.5 milijuna eura, no ne odmah, nego tek iza Nove godine, kada bogati šeik napuni klupsku blagajnu.
Zaragoza – Ponudili su 6 milijuna eura u slijedeće tri godine – Hajduk nije pristao na obročnu otplatu i posao je propao.
Valencija – prvi su došli na službene pregovore u Split, no njihovu je ponudu od 7.5 milijuna eura Hajduk odmah odbio.
Bologna – htjeli su kupiti ¨pola¨ Kalinića za tri milijuna eura, pa ga nakon godine igranja u Serie A prodavati ravnopravno sa Hajdukom. Hajduk je odbio takvu mogućnost.
Napoli – Bili su zainteresirani za Kalinića– no nakon nekoliko odgledanih utakmica sami su odustali su od angažmana uz pojašnjenje kako ne zadovoljava njihove kriterije.
Werder – Željeli su dovesti Kalinića ili Mandžukića. Mamić je odbio njihovu ponudu, Kalinić im je bio preskup pa su odustali.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dusansk 01.08.2009.

    i kad potpiše za neki klub reci ce...oduvijek sam zelio da igram za taj klub...bla, bla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare