To je to što me zanima!

I oni su obilježili hrvatsko nogometno prvenstvo

Pamtit ćemo Modrića, Ćiru, tragičnu Ćustićevu smrt, teške ozljede Pelaića i Lovreka. A u prošloj sezoni neki su izašli iz anonimnosti
Vidi originalni članak

Prema mnogočemu, bila je to još jedna sezona za zaborav. Dinamo je naslov osvojio već u listopadu, ostali kao da su se natjecali tko će biti lošiji. Ipak, pamtit ćemo je, većinom - na žalost.
Obilježila ju je smrt Hrvoja Ćustića zbog betonskog zida, koji tu nije smio biti. Pričat će se i više o Pelaićevoj slomljenoj nozi, praznim tribinama i sudačkim pogreškama. Sjećat ćemo se opet brojnih trenerskih smjena, ostat će zapisani Dinamovi izlasci iz Udruge prvoligaša, navijački upadi na treninge... O prošloj sezoni pisat će se i kao o zadnjoj Luke Modrića na hrvatskim travnjacima, pisat će o još jednom “zadnjem” odlasku Ćire Blaževića s klupe još jednog prvoligaša. No bila je to i sezona koju će pamtiti i mnogi pojedinci. Koji prije godinu dana nisu ni slutili da će izići iz anonimnosti i biti zvijezde. Ili antizvijezde.

Željko Malčić: Filmska priča - kad konobar zabija
Cibalijin napadač igrao je do lani u nižim ligama, živio od konobarenja. A onda zabio i Dinamu i Hajduku i mnogima drugima te postao glavni junak Vinkovaca.

Tomislav Jurić: Tragičan debi i onda sretni prvijenac
Momak je debitirao u Zadru i nakon duela s njim poginuo je Hrvoje Ćustić. Bio je utučen iako nije bio kriv. No poslije je zabio važan gol u borbi za ostanak.

Mato Jajalo: Nepoznat u Jajcu, poznat u Europi
Odjednom je u Slavenovoj momčadi taj dečko iz Jajca postao meta Dinama i Hajduka. Ali i nekih europskih klubova, koji će ga gledati i u Kupu Uefe.

Vitaići: Bombastična braća Frane i Ante
Blizanci Vitaić ne igraju zajedno, jedan je u Šibeniku, drugi u Osijeku. Ali geni su geni, obojica su skrenula pozornost na sebe golovima s više od 30 metara. Zabili su ih bezbroj - nije slučajno.

Slijedi sezona velikih promjena?
Više nema popusta, pogotovo ne oko licenci, najavljuje Igor Štimac, predsjednik Udruge prvoligaša. I on, ali i mnogi drugi nogometni djelatnici, najavili su i velike promjene već sljedeće sezone.
Prvo će se pričati o sustavu natjecanja pa će se odlučiti da od sezone 2009./'10. nitko neće moći igrati kao domaćin izvan svog stadiona. Također, od sljedeće sezone sve će se utakmice igrati nedjeljom, i to u 15.30 sati, a i sve utakmice bi trebale biti u izravnom televizijskom prijenosu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pakito 11.05.2008.

    eee mali Jajalo će biti zakon ja sam ga gledao kad je Slaven igrao protiv Osijeka čitava obrana Osijeka mu nije mogla uzeti loptu dribla ko lud LOL čak mu je i Kohorta pljeskala XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare