To je to što me zanima!

I. Rakitić: Modrić je najvažniji igrač Real Madrida u El Clasicu

Luka Modrić je najvažniji igrač Real Madrida. Ne kažem to zato što je moj veliki prijatelj i jer igramo zajedno za reprezentaciju, nego jer je igrač drugačije razine od ostalih ondje, smatra Rakitić
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić veseli se najvećem španjolskom derbiju u kojem će njegova Barcelona igrati u subotu (20.30 sati) protiv trećeplasiranog Real Madrida, te ističe kako je Luka Modrić najvažniji igrač madridske momčadi.

- To je najveća utakmica i bit će teško. Moramo biti na najvišoj razini želimo li pobijediti, no lijepo je igrati protiv Real Madrida jer te utakmice izvlače najbolje iz momčadi - tvrdi Rakitić.

Osam kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 76 bodova, devet više od Atletico Madrida i deset više od Real Madrida. U studenom je Barcelona slavila s 4-0 na Santiago Bernabeu.

- Igrači Real Madrida su jako dobri. Ili ćemo igrati dobro ili će oni pobijediti. To je ipak Real Madrid - napomenuo je 28-godišnji vezni igrač.

Osim što je vodeća u prvenstvu, Barcelona će igrati u finalu Kupa protiv Seville te četvrtfinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida. Na pitanje razmišlja li u ovom trenutku više o trima naslovima nego pobjedi nad Real Madridom, Rakitić je odgovorio:

- Ne. Naš cilj je pobijediti u idućoj utakmici, a posebno s obzirom da igramo protiv Real Madrida. Nalazimo  se u travnju, još je puno utakmica do kraja sezone.

U subotu će se na stadionu Camp Nou sudariti hrvatski reprezentativci Rakitić i Modrić koji bi od prve minute trebali startati za svoje momčadi.

- Luka Modrić je najvažniji igrač Real Madrida. Ne kažem to zato što je moj veliki prijatelj i jer igramo zajedno za reprezentaciju, nego jer je igrač drugačije razine od ostalih ondje. Kada ga se usporedi s ostalima po meni je on najvažniji. Mogao bi nam stvoriti probleme - smatra Rakitić.

Na sredini terena suprotstavit će se i Toniju Kroosu.

- Kroosa jako dobro poznajem još iz Njemačke, njegova pozicija nešto je promijenjena. Malo je vraćen unatrag te održava ravnotežu između linija. Jako je važan za Real Madrid. Nije slučajno u tako velikoj momčadi te reprezentaciji Njemačke.

Barcelonin napadački trozub Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar ove sezone je zabio 107 golova.

- Oni znaju da iza sebe imaju podršku, a mi iza smo svjesni kako imamo njih. Svi radimo kako bi momčad pobijedila. Ukoliko im mi iza pomognemo da zabiju, još bolje. No, nismo samo mi ti koji trče. Oni u napadu također puno pretrče te se žrtvuju za ostale - napomenuo je Rakitić.

- Za Barcelonu je najvažnije da smo ujedinjeni i da svi ulažemo napor u ostvarivanju zajedničke ideje - dodao je hrvatski reprezentativac te istaknuo kako je strukturna ideja Barcelone jako dobro pripremljena i prepoznatljiva.

- Nastojimo biti organizirani, napadati i braniti se zajedno. Iako se možda ne čini tako, to je naša snaga. Tek nakon toga moramo biti strpljivi kako bi do izražaja došli genijalnost i talent. No, bez napora i organizacije taj talent pojedinaca ne bi bio tako vidljiv - zaključio je Rakitić.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • vida64 01.04.2016.

    ko sto si i ti u Barceloni. Takvih igrača kao sto ste ti i Modrić ima na bacanje al nema tako umisljenih

  • raul-gonzales 01.04.2016.

    hala madrid

  • _Luka_ 01.04.2016.

    frezu na barcu, jbg. ne očekujem da će real izbječi poraz

Komentiraj...
Vidi sve komentare