To je to što me zanima!

Ian Thorpe: Michael Phelps ne može do osam zlata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na OI-u 1972. u Münchenu Mark Spitz osvojio je sedam zlata, mnogi vjeruju da ga Amerikanac Michael Phelps može stići, ne i Ian Thorpe
Vidi originalni članak

Slične komentare umirovljeni australski plivač Ian Thorpe dao je i prije Olimpijskh igara u Ateni. Amerikanac Michael Phelps tada je osvojio šest zlata. U Pekingu će Phelps tražiti najsjajnije odličje u 200 i 400 metara mješovito, 100 i 200 leptir, 200 slobodno i u štafetama.
- Mislim da neće uspjeti osvojiti osam zlata. Međutim, ako postoji osoba na planetu koja je sposobna za obaranje tog rekorda, onda je to on - rekao je Thorpe. S druge strane, trener Granta Hacketta Ian Pope vjeruje da Phelps može do Spitzova rekorda.
- On je najbolji plivač kojeg sam vidio. Tehnički i mentalno je ispred svih ostalih. Može sustići Spitza - rekao je Pope. Opet se ubacio Thorpe.
- Ali pogledajte samo sve te utrke u kojima će nastupiti. Bit će mu jako teško jer je konkurencija žestoka. Želim mu sve najbolje jer bih volio vidjeti da obori rekord u Pekingu. Siguran sam da bi to svi voljeli - završio je Ian Thorpe. Michal Phelps plivanjem se počeo baviti sa 7 godina na nagovor sestre.

NOVOZELNĐANI DO MEDALJA ISPIJANJEM KAVA
Julianne Frith (21) radi kao nadzornik šankova u jednom hotelu u Aucklandu, a na Olimpijske igre putuje samo s jednom zadaćom - kuhanja kave. Očekuje se da će Novozelanđani u svom paviljonu u Olimpijskom selu popiti barem 500 šalica kave na dan, a Julianne se pokazala pravom majstoricom za pripremanje tog napitka.
- Samo Novozelanđanin može shvatiti zašto vodimo Julianne sa sobom i zašto nam je kava toliko važna. Ona će nam itekako pomoći da se vratimo iz Pekinga sa što više medalja - kazao je šef misije Dave Currie. U delegaciji su 182 člana.


CHRISTIAN OLSSON (ŠVEDSKA)

Zlatni troskokaš iz Atene neće na OI jer mu je u utorak na Super Grand-Prix mitingu u Stockholmu pukao mišić u stegnu.

ANTOANETA BONEVA (BUGARSKA)
Reprezentativka u streljaštvu neće putovati u Peking jer je pozitivna na kokain. Trebala se natjecati u brzom pucanju na 25 metara.

ROBERT FAZEKAS (MAĐARSKA)

Mađarski bacač diska kojem je u Ateni oduzeta zlatna medalja zbog odbijanja doping-testa kvalificirao se za Peking.

SANJA GAVRILOVIĆ (HRVATSKA)
Sanja Gavrilović bacila je kladivo do sjajnih 70,07 metara te se tim rezultatom priključila Ivani Brkljačić na putu u Peking.

MARTIN MARIĆ (HRVATSKA)

U posljednjem hicu Martin je uspio dohvatiti 62,68 metara, što je 18 centimetara više od olimpijske norme. Hrvatska u Pekingu broji 10 atletičara.

DEONTAY WILDER (SAD)

Američki boksač radio je dva posla kako bi prehranio kćer. Uoči odlaska na OI trogodišnjoj kćeri Naieyi obećao je medalju.







Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare