To je to što me zanima!

Ibáñez: Poštenjačine kao što je Leonardo Sigali nema nigdje

Leonardo Sigali je od podcijenjivanog igrača postao jedan od ključnih igrača modrih, naučio je i hrvatski jezik gledajući TV-serije, ali za Bayern ipak neće biti spreman
Vidi originalni članak

Sigali je najbolji čovjek kojeg sam upoznao u karijeri. Pošten je, kad nekome zatreba pomoć, prvi će priskočiti, rekao je Luis Ibáñez, Sigalijev sunarodnjak i bivši suigrač.

U Dinamo je došao prošle godine i na prvoj utakmici, u Maksimiru protiv Slaven Belupa, bio toliko loš da je zamijenjen već u poluvremenu. Počele su priče o Argentincu kao “mačku u vreći”... Danas je Sigali jedan od najvažnijih igrača Dinama, siguran u obrani kao nekad Velimir Zajec.

- Bilo mu je jako teško kad ga je dosta ljudi omalovažavalo, sumnjali su u njega. Gledao sam ga u Argentini i znao sam da mora proraditi. Rekao sam mu: ‘Glavu gore, pa ti si sjajan igrač’. Nikad mi to nije zaboravio. I danas se čujemo svaki dan. I Zoran Mamić je vjerovao u njega, bodrio ga, hvalio ga... Sigali mu sad sve to vraća na terenu - kaže Ibáñez.

Kad je došao u Dinamo, veliki problem Sigaliju je bio hrvatski jezik. Engleski govori vrlo slabo, pa gotovo ništa nije razumio.

- Imao je i problema s koljenom, sad je sve to zaliječio, a hrvatski jezik učio je doslovno svaki dan. Gledao je hrvatske emisije, inzistirao da pričamo na hrvatskom... I zato danas govori jako dobro, sve razumije. I to je jedan od razloga zašto je tako dobar. A, vjerujte mi, bit će još i bolji. Svi ga vole, nećete od nikoga čuti neku lošu riječ o njemu. Pa protiv Hajduka je htio igrati iako nije bio potpuno spreman. Bit će Dinamu teško ne bude li igrao u Münchenu, takav igrač zlata vrijedi - zaključio je Luis Ibáñez.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • đuro2 26.09.2015.

    meni je žao kada se bilo tko podcjenjuje,mi smo u tome svjeskii prvaci pogotovo u Dinamu a znaju i novinari biti zmije pljuvali su po legendama Viduki,Cviti,Kranjčaru,a sada u novije vrijeme po Sigaliju,Pivariću,Eduardu,bar da se danas ispričaju...

  • moslavina995 26.09.2015.

    Pa kome ne bi bilo drago što je konačno proigrao i želimo da bude još bolji! Ali sve do nedugo bio je katastrofa od stopera koji je stalno kiksao i radio početnićke pogreške. Tko ne bi bio protiv i sumnjao?

  • fadil nindza 26.09.2015.

    igracina,,jos jedan kapitalac a la MAMINJO...

Komentiraj...
Vidi sve komentare