To je to što me zanima!

Ida nezadrživa i u veleslalomu: Novo slavlje mlade Riječanke!

Ida Štimac osvojila je međunarodnu juniorsku skijašku utrku u samo desetak dana. Nakon slaloma, 16-godišnja Riječanka bila je najbrža i u veleslalomu u Italiji
Vidi originalni članak

Ida Štimac okupirala je hrvatske medije prošli tjedan senzacionalnom pobjedom u slalomu za juniorke u talijanskom Passo Monte Croceu. Desetak dana potom mlada Riječanka ponovno je oduševila, ovaj put u veleslalomu.

Na Međunarodnoj veleslalomskoj utrci juniorki u Madonni di Campiglio Ida je slavila s ukupnim vremenom 2:18,16. Drugo i treće mjesto pripalo je domaćim predstavnicama Ilariji Ghisalberti i Beatrice Costato.

Ida je rođena 2000. godine, trenira od svoje šeste, a u svom je godištu najbolja slalomašica svijeta. Bljesnula je na Topolino kupu 2014. osvojivši zlato, baš kao što je to svojedobno napravila i velika Janica Kostelić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • biatlon2 17.12.2016.

    Svjetskog skijaškog kupa za juniore? Zar stvarno trebate izmišljat natjecanja? Ovo jučer je bila obična NJR utrka, a to je ujedno jedan od najnižih rangova utrka u FIS-u. Daleko je veća pobjeda prošli tjedan jer se radilo o FIS slalomu. Inače, kategorije u FIS-u idu ovako: Olimpijske igre, Svjetska prvenstva, Svjetski kup, Svjetska juniorska prvenstva, kontinentalni kupovi, Olimpijske igre mladih, Nacionalna prvenstva, Nacionalna juniorska prvenstva, FIS utrke, NJR utrke i na dnu Citizen utrke. Bilo bi lijepo da se novinari informiraju o temi prije pisanja članka. U svakom slučaju Ida je velika nada, ali tko zna što možemo očekivati dok imamo ovu čudnu garnituru u Ski savezu koja se u nekoliko godina bez razmišljanja odrekla Tamare Zubčić, Saše Tršinski, ili na kraju prošle sezone Andree Komšić (djevojke s top 10 rezultatima na SVjetskom juniorskom prvenstvu i najbolja kombinatorka u svom godištu) i Lane Zbašnik ( dva 12. mjesta na Olimpijskim igrama mladih).

  • kamen1983 17.12.2016.

    Šta ce šaban cipat veceras

  • 17.12.2016.

    To, to!!! Volio bih da opet imamo nekog na tronu u skijanju. Uživao sam kad su Ivica i Janica pobjeđivali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare