To je to što me zanima!

Ide stopama legendarnog tate: Petarda malog Weaha za PSG

Sin Georgea Weaha zabio je pet golova za U-17 momčad PSG-a u pobjedi 13-0 protiv Shanghai Shenhua. Posebno dojmljiv bio je posljednji koji je zabio petom...
Vidi originalni članak

Kada u 'moru' talentiranih mladih nogometaša netko zabije pet ili više golova, to doista više nije senzacija. No kada to napravi sin jednog od najboljih nogometaša svijeta 90-ih godina prošlog stoljeća, onda to svakako zaslužuje da se pobliže upoznamo s njim jer ako je suditi po genima, svijet nogometa bi uskoro mogao dobiti novu veliku zvijezdu.

U ovom slučaju riječ je o 15-godišnjem Timothyju Weahu, sinu legende svjetskog nogometa Gerogea Weaha. Mladi Timothy u dresu U-17 momčadi PSG-a zabio je pet komada u visokoj pobjedi 13-0 protiv mlade mommčadi Shanghai Shenhua na Al Kass International Cupu, turniru ograničenom samo na momčadi do 17 godina. Uglavnom su to golovi iz blizine, a posebno lijep bio je posljednji koji je zabio petom.

Ne treba posebno napominjati tko je uzor mladom Timothyju.

- Moj tata je već bio legenda kada sam se rodio i jako je utjecao na mene. Rođen sam nogometnoj obitelji, brat i sestra su igrali nogomet, a tata je očito bio jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Gledao sam ga na televiziji, vidio sam da je osvojio Zlatnu loptu i ja imam iste ciljeve. On je moj uzor - kaže PSG-ova nada.

Rođen je u SAD-u i prema svemu sudeći neće krenuti očevim stopama kada je riječ o odabiru reprezentacije.

- Počeo sam igrati u malom klubu, a s 12 ili 13 godina me uzeo New York Red Bulls i tamo sam eksplodirao te dobio poziv za reprezentaciju SAD-a - kaže Weah mlađi koji je u PSG stigao u ljetu 2014. godine.

Nastavi li ovako igrati za njegove usluge mogla bi se boriti i Francuska u kojoj nastavlja svoj nogometni put.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • jure vitez francetić 12.02.2016.

    Nogomet igra za bogate, sirotinj nema tu sto traziti

  • strmi007 12.02.2016.

    Možda i od ovog bude nešto

  • napoleonov sin 12.02.2016.

    kad je weah išao prema golu odmh sam zna da će zabiti,odličan je bio strijelac

Komentiraj...
Vidi sve komentare