To je to što me zanima!

Borna kao Goran: 152. igrač na svijetu osvojio Masters! Pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest

Briljantan je uspjeh ostvario hrvatski tenisač kao 152. na ATP ljestvici i nakon sata i 57 minuta srušio sedmog igrača svijeta Stefanosa Tsitsipasa 7-6(0), 6-2. Čeka ga napredak od 123 pozicije
Vidi originalni članak

Nakon šest godina čekanja Hrvatska je dobila još jednog osvajača teniskog Mastersa. Borna Ćorić (25) podsjetio je na uspjeh Gorana Ivaniševića u Wimbledonu, koji je kao 125. igrač uzeo čuveni Wimbledon 2001. Razbio je Stefanosa Tsitsipasa (24) nakon sata i 57 minuta igre 7-6 (7-0), 6-2 u finalu Cincinnatija. Imao je 29 izravnih poena i samo 14 neprisiljenih pogrešaka.

Ćorić je prije turnira bio 152. tenisač svijeta i kao najslabije rangirani tenisač igrao finale tog turnira, a sad je postao i tenisač koji je osvojio neki Masters s najnižeg ATP rankinga u povijesti! U ponedjeljak će skočiti čak 123 mjesta i biti 29. na ljestvici. Zaradit će pritom i 970.020 dolara. Tsitsipas je bio sedmi, a sad će napredovati na peto mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ćorić je peti Hrvat pobjednik Mastersa nakon Ivaniševića (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Ive Majoli (Zürich 1995., Tokio 1996.), Ivana Ljubičića (Indian Wells 2010.) i Marina Čilića (Cincinnati 2016.).

HRVAT OSVOJIO MASTERS Ćorić: Da nije njega, sad bih bio na plaži i pio vino! Tsitsipas: Ma razbio si me, Borna. Svaka čast

Dizelaški je Borna ušao u finale, slično kao i protiv Camerona Norrieja u polufinalu, što je Tsitsipas iskoristio i uz rani break poveo 3-0. Ali onda je Hrvat počeo igrati. Servis je malo-pomalo bio sve bolji i držao servis do 4-2, a onda iskoristio treću break loptu i vratio se u meč.

Nevjerojatno se izvukao već u idućem desetominutnom gemu na svom servisu u kojem je Tsitsipas imao tri break lopte, ali sve ih je spasio Ćorić i poravnao na 4-4. Set je otišao do tie-breaka, a tamo je igrao samo Borna. Bilo je čistih 7-0, a Tsitsipas je djelovao kao da više nema snage.

Otišao je Grk nakon izgubljenog prvog seta u svlačionicu u pokušaju da razbije ritam Borne. Djelomično je i uspio jer je odmah po povratku imao 0-40 na Ćorićev servis, ali nije uspio napraviti break. Borna je s pet uzastopnih poena na servisu osvojio taj gem.

Razigrao se Borna u drugom setu, dobio ovacije prilikom bekhend loba leđima okrenut protivniku, kasnije i kod jedne dijagonale u jako teškoj poziciji. Nudio se Tsitsipas, imao je tri break prilike Ćorić kod vodstva 2-1. Nije ih iskoristio, ali ponudio se Grk već u idućem servis gemu. Dvije je spasio, ali ne i treću! Dvostrukom pogreškom prepustio je gem Hrvatu.

Uslijedio je još jedan maratonski 10-minutni gem i velika borba. Ćorić je na svom servisu imao 40-0, Tsitsipas se prešetavao po terenu, a onda počeo pogađati i došao do izjednačenja. Borna je nakon treće prednosti uspio potvrditi break.

Nadvilo se crno nebo iznad Cincinnati dok je Tsitsipas servirao kod 2-5, bojali smo se da nevrijeme ne bi sve uprskalo, ali nebo se ipak smilovalo, a i Ćorić je dao gas pa požurio i novim breakom zaokružio fantastičan tjedan u Americi.

Lorenzo Musetti, Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Felix Auger Aliassime, Cameron Norrie i Stefanos Tsitsipas. Oni su svi morali čestitati hrvatskom tenisaču koji se vraća na velika vrata u svjetski tenis.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • dinamo1970 22.08.2022.

    👏👏👏👏👏……cestitke Borna

  • mapet_sou 22.08.2022.

    svaka čast!!! Navijam za Đokovića ali isto tako volim kada neko sa ovih prostora postigne uspjeg, ovaj Tsitsipas me tako nervira. Nadam se da će se sada Borna stabilizirati sa igrama i krenuti prodor prema vruhu na ATP lestvici.

  • lastavica71 22.08.2022.

    Kako je lijepo probuditi se i pročitati ovaj naslov.Bravo Borna,uljepšao si mi jutro.Čestitke od srca!❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare