Obavijesti

Sport

Komentari 151

Borna kao Goran: 152. igrač na svijetu osvojio Masters! Pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest

Borna kao Goran: 152. igrač na svijetu osvojio Masters! Pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest

Briljantan je uspjeh ostvario hrvatski tenisač kao 152. na ATP ljestvici i nakon sata i 57 minuta srušio sedmog igrača svijeta Stefanosa Tsitsipasa 7-6(0), 6-2. Čeka ga napredak od 123 pozicije

Nakon šest godina čekanja Hrvatska je dobila još jednog osvajača teniskog Mastersa. Borna Ćorić (25) podsjetio je na uspjeh Gorana Ivaniševića u Wimbledonu, koji je kao 125. igrač uzeo čuveni Wimbledon 2001. Razbio je Stefanosa Tsitsipasa (24) nakon sata i 57 minuta igre 7-6 (7-0), 6-2 u finalu Cincinnatija. Imao je 29 izravnih poena i samo 14 neprisiljenih pogrešaka.

Ćorić je prije turnira bio 152. tenisač svijeta i kao najslabije rangirani tenisač igrao finale tog turnira, a sad je postao i tenisač koji je osvojio neki Masters s najnižeg ATP rankinga u povijesti! U ponedjeljak će skočiti čak 123 mjesta i biti 29. na ljestvici. Zaradit će pritom i 970.020 dolara. Tsitsipas je bio sedmi, a sad će napredovati na peto mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Borna kao Goran: 152. igrač svijeta osvojio Masters, pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest VIDEO

Ćorić je peti Hrvat pobjednik Mastersa nakon Ivaniševića (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Ive Majoli (Zürich 1995., Tokio 1996.), Ivana Ljubičića (Indian Wells 2010.) i Marina Čilića (Cincinnati 2016.).

Ćorić: Da nije njega, sad bih bio na plaži i pio vino! Tsitsipas: Ma razbio si me, Borna. Svaka čast
Ćorić: Da nije njega, sad bih bio na plaži i pio vino! Tsitsipas: Ma razbio si me, Borna. Svaka čast

Dizelaški je Borna ušao u finale, slično kao i protiv Camerona Norrieja u polufinalu, što je Tsitsipas iskoristio i uz rani break poveo 3-0. Ali onda je Hrvat počeo igrati. Servis je malo-pomalo bio sve bolji i držao servis do 4-2, a onda iskoristio treću break loptu i vratio se u meč.

Nevjerojatno se izvukao već u idućem desetominutnom gemu na svom servisu u kojem je Tsitsipas imao tri break lopte, ali sve ih je spasio Ćorić i poravnao na 4-4. Set je otišao do tie-breaka, a tamo je igrao samo Borna. Bilo je čistih 7-0, a Tsitsipas je djelovao kao da više nema snage.

Tennis: Western & Southern Open

Otišao je Grk nakon izgubljenog prvog seta u svlačionicu u pokušaju da razbije ritam Borne. Djelomično je i uspio jer je odmah po povratku imao 0-40 na Ćorićev servis, ali nije uspio napraviti break. Borna je s pet uzastopnih poena na servisu osvojio taj gem.

Razigrao se Borna u drugom setu, dobio ovacije prilikom bekhend loba leđima okrenut protivniku, kasnije i kod jedne dijagonale u jako teškoj poziciji. Nudio se Tsitsipas, imao je tri break prilike Ćorić kod vodstva 2-1. Nije ih iskoristio, ali ponudio se Grk već u idućem servis gemu. Dvije je spasio, ali ne i treću! Dvostrukom pogreškom prepustio je gem Hrvatu.

Tennis: Western & Southern Open

Uslijedio je još jedan maratonski 10-minutni gem i velika borba. Ćorić je na svom servisu imao 40-0, Tsitsipas se prešetavao po terenu, a onda počeo pogađati i došao do izjednačenja. Borna je nakon treće prednosti uspio potvrditi break.

Nadvilo se crno nebo iznad Cincinnati dok je Tsitsipas servirao kod 2-5, bojali smo se da nevrijeme ne bi sve uprskalo, ali nebo se ipak smilovalo, a i Ćorić je dao gas pa požurio i novim breakom zaokružio fantastičan tjedan u Americi.

Lorenzo Musetti, Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Felix Auger Aliassime, Cameron Norrie i Stefanos Tsitsipas. Oni su svi morali čestitati hrvatskom tenisaču koji se vraća na velika vrata u svjetski tenis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE MASTERS 1000 22.30 , Cincinnati, SAD
Sortiranje događaja
GOVOR POBJEDNIKA

Nisam bio spreman za ovaj govor prije pet dana, mislio sam da ću ispasti u prvom kolu, haha... Žao mi je što nisi pobijedio, ali nevjerojatan si igrač i želim ti sve najbolje u nastavku sezone, kazao je Ćorić Tsitsipasu.

- Hvala i direktoru turnira, gušt mi je biti ovdje. Bio sam tužan što nisam mogao igrati ovdje zadnje dvije godine, gledao sam ga samo na televiziji. Drago mi je što sam se vratio. Hvala i skupljačima loptica i sucima, turnir je bio odličan. Naravno, hvala i publici. Što reći? Vidim i neke Hrvate u publici, hvala vam. Cijenim što ste tu - dodao je. 

- Hvala i mojim roditeljima koji nisu ovdje sa mnom, mojoj sestri i momčadi. Bilo nam je teško svima, hvala i fizioterapeutu. Da nije njega, vjerojatno bih sad bio na plaži i pio vino. Hvala i mom treneru Mati Deliću koji je naporno radio sa mnom i imao viziju. Došla nam je najljepša moguća nagrada.

IZJAVA TSITSIPASA

Bit ću brz jer dolazi kiša. Borna, bio si nevjerojatan cijeli tjedan, zaslužio si ovaj turnir, razbio si me nekoliko puta, a pamtim i šest propuštenih meč lopti na US Openu. Sjajan povratak nakon ozljede, kaže Stefanos Tsitsipas.

IZJAVA ĆORIĆA

Ne, ne mogu shvatiti što sam napravio. Bio sam nervozan, meč je bio težak, nisam igrao dobro na početku. Pritiskao me, nisam znao što činiti, ali počeo sam servirati dobro, igrati bolje, borio se i drugi set mi je možda i najbolji koji sam odigrao cijele sezone, kazao je Ćorić.

6-2 ĆORIĆU TITULA!

Gotovo je! Ćorić je bio brži i od nevremena i napravio novi break protiv Tsitsipasa za konačnih 7-6 (7-0), 6-2 u finalu za dva sata igre! Bravooo, majstore! Kakav turnir, kakav meč...

5-2 ĆORIĆ

Borna igra kao u transu, a Tsitsipas opet djeluje kao da nema snage. Odustaje od trke za lopticom, promašuje čiste udarce. Imao je Ćorić 40-0, ali onda se Tsitsipas razigrao i došao do izjednačenja. I to tri. Borna je nakon treće prednosti potvrdio break i otišao na 5-2!

Crni oblaci nadvili su se nad Cincinnati, nadamo se da neće biti kiše jer je Ćorić jako blizu pobjede...

Komentari 151