To je to što me zanima!

Dinamovi klinci srušili i Šahtar, korak do proljeća u Ligi prvaka!

Dinamo je na Hitrec-Kacianu protiv Ukrajinaca već na poluvremenu mogao voditi 2-3 razlike, a da je utakmicu završio pobijedivši 6-0 to bi bio posve realan prikaz snaga na terenu
Vidi originalni članak

Sjajni Dinamovi juniori totalno su nadigrali Šahtar na Hitrec-Kacianu pa je konačnih 1-0 za mlade Modre zapravo nagrada od rezultata za ukrajinsku momčad koja je mogla (a i trebala) 'stradati' sa jedno 4-5 golova razlike!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U četvrtom kolu Lige prvaka mladih Ukrajinci su u Zagrebu prvi udarac prema Farisu Krkaliću (Renato Josipović je ozlijeđen) uputili tek u 47. minuti (a ni to nije išlo u okvir gola).

Dinamo je bio apsolutni dominator na svojem travnjaku, Niko Janković i Bernard Karrica radili su show na lijevoj strani Šahtarove obrane, ali njih dvojica i Leon Šipoš jednostavno nisu mogli ugurati loptu u gol. Nizale su se prigode, ali ili nije bilo preciznosti ili je šanse skidao sjajni Šahtarov golman Anatolij Trubin.

TIN HRVOJ NAJAVIO I juniori love europsko proljeće: Ma Šahtar sutra dvaput pada...

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti. Poslije 'milijun' zicera, u golu Šahtara završila je jedna naizgled nimalo opasna lopta. Tomislav Krizmanić pucao je ne posebno jako ljevicom sa ruba kaznenog prostora, lopta je išla u donji lijevi kut gola Anatolija Trubina koji je (nakon niza sjajnih obrana) reagirao presporo i - lopta je odsjela u mreži. Dinamo-Šahtar 1-0... 100% zasluženo!

Od 81'-84': četiri 100%-ne šanse za Tomislava Krizmanića, Leona Šipoša, Antonia Marina i Edina Julardžiju, ali Trubin je obranio sva četiri zicera (!) i ušlo e u apsurdno neizvjesnu završnicu utakmice u kojoj je Dinamo dotad trebao imati najmanje pet golova prednosti.

Na kraju je u doslovno zadnjim trenucima utakmice Krkalić čak morao spašavati i tih 1-0 obranivši jedinu pravu šansu koju je stvorio Šahtar, a propustio Artem Bondarenko!

U isto vrijeme u Bergamu je igrana druga utakmica skupine C i Atalanta je golom Roberta Piccolija iz penala kod kuće pobijedila Manchester City sa također minimalnih 1-0.

Dinamu sada treba pobjeda protiv Atalante ili remi sa Cityjem u zadnjem kolu da bude siguran za prolazak skupine. Prvoplasirani u skupini ide izravno u osminu-finala, a drugoplasirani ide u razigravanje za prolazak.

Mladi dinamovci najprije idu u Bergamo (utorak, 26. studenoga, 13 sati), a 11. prosinca u Zagrebu dočekuju Man City s kojim su remizirali u Engleskoj (2-2, oba gola Leona Šipoša).

Danas su bili - kolosalni. Svaka čast Dinamovoj mladosti, prolazak skupine Lige prvaka im je na dlanu.

Zagreb živi predivne nogometne dane!

Idi na 24sata

Komentari 42

  • kajzer/soze/80🇷🇸 06.11.2019.

    Bravo komšije,evo i mi dobili 2:0 na našoj Marakani ove engleze posle onog debakla tamo,i prestigli ih a imamo Bajern kući,posle remija u Minhenu...Guramo dobro i jedni i drugi,da tako bude i večeras bilo bi dobro,samo napred👍

  • AntiMamic1 06.11.2019.

    Samo 1:0 realno minimum jos 5 su ukrajinci trebali dobit. Cudo sta ovaj mali brani, a najvise me se dojmio mali Antonio Marin decko ce biti igracina. Malo mi na prvu frizirom i facom a i pokretima lici na C.Ronalda u mladim danima.

  • domo1111 06.11.2019.

    Pola posla za danas odrađeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare