Obavijesti

Sport

Komentari 42

Dinamovi klinci srušili i Šahtar, korak do proljeća u Ligi prvaka!

Dinamovi klinci srušili i Šahtar, korak do proljeća u Ligi prvaka!
9

Dinamo je na Hitrec-Kacianu protiv Ukrajinaca već na poluvremenu mogao voditi 2-3 razlike, a da je utakmicu završio pobijedivši 6-0 to bi bio posve realan prikaz snaga na terenu

VIDEO

Sjajni Dinamovi juniori totalno su nadigrali Šahtar na Hitrec-Kacianu pa je konačnih 1-0 za mlade Modre zapravo nagrada od rezultata za ukrajinsku momčad koja je mogla (a i trebala) 'stradati' sa jedno 4-5 golova razlike!

Pokretanje videa...

01:19

U četvrtom kolu Lige prvaka mladih Ukrajinci su u Zagrebu prvi udarac prema Farisu Krkaliću (Renato Josipović je ozlijeđen) uputili tek u 47. minuti (a ni to nije išlo u okvir gola).

Dinamo je bio apsolutni dominator na svojem travnjaku, Niko Janković i Bernard Karrica radili su show na lijevoj strani Šahtarove obrane, ali njih dvojica i Leon Šipoš jednostavno nisu mogli ugurati loptu u gol. Nizale su se prigode, ali ili nije bilo preciznosti ili je šanse skidao sjajni Šahtarov golman Anatolij Trubin.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti. Poslije 'milijun' zicera, u golu Šahtara završila je jedna naizgled nimalo opasna lopta. Tomislav Krizmanić pucao je ne posebno jako ljevicom sa ruba kaznenog prostora, lopta je išla u donji lijevi kut gola Anatolija Trubina koji je (nakon niza sjajnih obrana) reagirao presporo i - lopta je odsjela u mreži. Dinamo-Šahtar 1-0... 100% zasluženo!

Od 81'-84': četiri 100%-ne šanse za Tomislava Krizmanića, Leona Šipoša, Antonia Marina i Edina Julardžiju, ali Trubin je obranio sva četiri zicera (!) i ušlo e u apsurdno neizvjesnu završnicu utakmice u kojoj je Dinamo dotad trebao imati najmanje pet golova prednosti.

Zagreb: Juniori Dinama i Šahtara sastali se u 4. kolu UEFA-ine Juniorske lige

Na kraju je u doslovno zadnjim trenucima utakmice Krkalić čak morao spašavati i tih 1-0 obranivši jedinu pravu šansu koju je stvorio Šahtar, a propustio Artem Bondarenko!

U isto vrijeme u Bergamu je igrana druga utakmica skupine C i Atalanta je golom Roberta Piccolija iz penala kod kuće pobijedila Manchester City sa također minimalnih 1-0.

Dinamu sada treba pobjeda protiv Atalante ili remi sa Cityjem u zadnjem kolu da bude siguran za prolazak skupine. Prvoplasirani u skupini ide izravno u osminu-finala, a drugoplasirani ide u razigravanje za prolazak.

Mladi dinamovci najprije idu u Bergamo (utorak, 26. studenoga, 13 sati), a 11. prosinca u Zagrebu dočekuju Man City s kojim su remizirali u Engleskoj (2-2, oba gola Leona Šipoša).

Danas su bili - kolosalni. Svaka čast Dinamovoj mladosti, prolazak skupine Lige prvaka im je na dlanu.

Zagreb živi predivne nogometne dane!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.