To je to što me zanima!

Čarobnjak Cindra i nesavladivi Stivi razbili Islanđane u Splitu

SJAJNA HRVATSKA Iako je početak utakmice bio vrlo tvrd gdje je Island pokazivao snagu, Hrvatska je fantastičnom igrom u drugom poluvremenu uzela novu pobjedu. Stivi je skidao čuda, Cindrić kreirao čaroliju za 29-22
Vidi originalni članak

Kauboji neumoljivo gaze, nije niti čvrsti Island imao šanse protiv moćne Hrvatske u Splitu. Pobijedili smo 29-22 na krilima fantastičnih Luke Cindrića (sedam golova i četiri asistencije) i Ivana Stevanovića (sedam obrana).

Cindra je od početka do kraja vukao igru naše reprezentacije koja je naišla na probleme. Borili smo se cijelo poluvrijeme, čim bi se odvojili na dva-tri gola razlike, oni bi se vratili. Nije to bilo baš uvjerljivo, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 14-13 za nas.

U prvih 12 minuta nastavka Hrvatska je napravila seriju 8-2 i pobjegla na velikih 22-15. U 52. minuti imali smo i fantastičnih osam razlike (26-18), a na koncu je završilo 29-22

Manuel Štrlek je zabio pet, dok su Igor Karačić, Luka Stepančić i Marko Mamić postigli po četiri gola. Vrijedi istaknuti sjajan ulazak u turnir Marka Mamića koji je u tri i pol minute utrpao tri gola i tako dodatno začinio našu pobjedu.

Island se još jednom pokazao kao 'stara mušterija' hrvatskih rukometaša. Na velikim natjecanjima (OI, SP, EP) Hrvatska nikada nije izgubila od Islanda.

U sedam utakmica igranih na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima ostvarili smo šest pobjeda i jedan remi. Islanđani su Hrvatsku dobili samo jednom i to u prvom međusobnom srazu, 1993. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Hafnarfjorduru sa 24-22.

Sljedeću utakmicu igramo protiv Švedske u utorak od 20 i 30 na istoj lokaciji.
 

Idi na 24sata

Komentari 425

  • hugoboss 15.01.2018.

    Osudite Alilovica na kucni pritvor dok ne zavrsi EP.

  • 15.01.2018.

    polako ljudi sa euforijom, još to nije bila prava provjera

  • Sjajna25 15.01.2018.

    Istina. Za pokriti uši. Ja očekivala lijepo, svečano, kad ono - ko vučica na puni Mjesec zavijala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare