To je to što me zanima!

Ideš u Hajduk? Obavezno ponesi štake sa sobom!

Čak sedam igrača Hajduka moralo je po štake u zadnjih godinu dana zbog raznih lomova i ozljeda. Trener Robert Jarni zbog toga je u očaju
Vidi originalni članak

Lom treće metatarzalne koščice u desnom stopalu Marisa Verpakovskisa samo je posljednja u nizu ozbiljnijih ozljeda igrača Hajduka. U nepunih godinu dana čak su sedmorica prvotimaca “bijelih” kraće ili dulje razdoblje bili u gipsu ili su hodali na štakama.
I premda su te ozljede prouzročene mehaničkim udarcima, a ne pogreškama na treningu ili nekom drugom bitnom segmentu života sportaša, i te kako ima mjesta za zabrinutost. Razlog je to što su mnogi stradali u međusobnim ogledima na treningu.
- Nogomet je kontaktni sport i česte su mehaničke ozljede, no ovo što se događa je zabrinjavajuće. Upozorili smo igrače da moraju biti puno profesionalniji prema suigračima na treningu - otkrio je liječnik Hajduka i hrvatske reprezentacije dr. Jurica Rakić te se prisjetio ozljeda Mirka Hrgovića, koga je na treningu “pomeo” Jurica Buljat, Andićeva loma noge u sudaru s Ljubičićem, Cernata, koji je stao na morskog ježa na plaži, Kalinića, koji se sam ozlijedio u klizećem startu...






DRAGO GABRIĆ

Uoči ogleda sa Sampdorijom stradali su mu kolateralni ligamenti koljena. Štake je nosio gotovo mjesec dana, a propustio je 13 utakmica.

ANTE RUKAVINA

Nakon starta stopera Pule Iftića stradali su mu ligamenti desnoga gležnja. Ante je igrao samo posljednje dvije utakmice protiv Rijeke i Dinama.

TOMISLAV BUŠIĆ
Na treningu je slomio petu metatarzalnu koščicu u stopalu. Početak prošle sezone odgledao je s gipsom na nozi i štakama u ruci.

MARIS VERPAKOVSKIS
Tijekom Kup ogleda u Varaždinu slomio je treću metatarzalnu koščicu u stopalu. S gipsom na nozi dočekati će kraj sezone.

IGOR TUDOR
Ozlijedio je gležanj uoči utakmice protiv WBA, a gips i štake zadužio je nakon operacije tetive. Njegov povratak još nije siguran.

SRĐAN ANDRIĆ
U sudaru s Marinom Ljubičićem Andriću je napukla fibula, no unatoč gipsu i štakama, oporavio se rekordno brzo, u samo tri tjedna.

BORIS ŽIVKOVIĆ
Na treningu je slomio treću i četvrtu metatarzalnu koščicu u stopalu. Živković je uz neizbježni gips i štake pauzirao sve do zimske stanke.





Idi na 24sata

Komentari 1

  • zelenožuti 16.04.2008.

    hrpa ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare