To je to što me zanima!

Igor Bišćan: Jedva čekam zaigrati protiv Varteksa

Novi-stari Dinamov stoper za svoj omiljeni klub službenu utakmicu nije odigrao od 2000., kada se od Modrih oprostio utakmicom protiv Hajduka
Vidi originalni članak

Bišćanovu posljednju utakmicu za Dinamo golom u 93. minuti riješio je Tomislav Gondžić. Ljubitelji nogometa sjetit će se tog derbija odigranog u Maksimiru, malo ih je bilo toliko dramatičnih. Danas je Igor Bišćan povratnik u modri Dinamov dres i pred njim je prva službena utakmica u tom novom poglavlju..
- Jako sam uzbuđen uoči te utakmice protiv Varteksa. Ne mogu dočekati da lopta krene s centra - rekao je na pressici u srijedu Bišćan, koji dug, dugo nije želio razgovarati s novinarima. Bilo je to u vrijeme kada je igrao za veliki Liverpool, s kojim je igrao i u polufinalu Lige prvaka. U finalu šansu nije dobio.
- Još uvijek nisam u formi u kakvoj sam bio u to vrijeme, svjestan sam toga. Upravo iz tog razloga i strahujem od sitnih ozljeda nakon nekoliko utakmica. Ta opasnost uvijek postoji kada igrač nije u optimalnoj formi - misli zamjenik Dinamova kapetana.
- Luka Modrić je sjajan, on je presudni faktor u svakom pokušaju Dinama da napravi iskorak u Europi - svog 'nadređenog' hvali 30-godišnji Dinamov stoper.
- Dinamo je daleko najbolji u Hrvatskoj, ali za pravi iskorak u Europi možda još uvijek nije spreman. Ovoj ekipi nedostaje taktičke discipline. I upravo zato se dogodi da Dinamo ne prođe skupinu u kojoj nadigra gotovo sve protivnike - dodao je.
Iskusni Bišćan bit će veliko pojačanje za jesenas neuvjerljivu Dinamovu obranu. No u budućnosti bi Igor radije pojačao defenzivni dio Dinamove vezne linije.
- Moja pozicija trenutno je stoper i to je u redu. Ali u perspektivi se vidim na mjestu zadnjeg veznog. Volim igrati ono što sam igrao u Liverpoolu najveći dio utakmica - tvrdi Bišćan, koji je nakon Liverpoola zaigrao za još jedan veliki europski klub, grčki Panathinaikos. No u reprezentaciji ga nema od Barićeve ere. Prije utakmice protiv Bugarske 2003. godine svojevoljno je napustio kamp u Brežicama i više nije oblačio kockasti dres.
- Ne razmišljam previše o reprezentaciji. U ovom sam trenutku koncentriran jedino na Dinamo. No ukoliko svojim igrama zaslužim da me se spominje u kontekstu reprezentacije, rado ću odgovarati na sva pitanja toga tipa. Sada nema smisla o tome pričati - zaključio je čovjek s Dinamovim dresom s brojem 22.

'LIVERPOOL JE SLABIJI OD KONKURENCIJE'
Kao bivši igrač Liverpoola, Bišćan s posebnom pozornošću prati nastupe svojih nekadašnjih suigrača. Nije propustio ni dvoboj Lige prvaka u utorak navečer...
- Bio sam uvjeren da će Liverpool dobiti utakmicu.
'Redsi' imaju odličan rezultat pred uzvrat, no u prvenstvu ne guraju baš najbolje. Bišćan ima jasan stav o tome.
- To je i logično, objektivno nemaju toliko jaku momčad kao izravni konkurenti, Arsenal, Manchester United i Chelsea.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare