To je to što me zanima!

Igor Jovićević preuzeo je Šahtar

Jovićević je vodio ukrajinski Dnjipro u kojem igra hrvatski nogometaš Neven Đurasek, a u novoj sezoni vodit će ponajveći klub van Liga petice u 21. stoljeću
Vidi originalni članak

Hrvatski trener Igor Jovićević (48) novi je trener Šahtara iz Donjecka s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tamošnji mediji već su najavljivali dolazak Jovićevića na klupu ukrajinskog kluba kojeg će voditi u Ligi prvaka. 

Jovićević je karijeru kao igrač započeo u mladoj momčadi zagrebačkog Dinama, a sa 17 godina potpisao je ugovor s Real Madridom te su ga zvali nasljednikom Zvonimira Bobana, ali zaigrao je samo u drugoj momčadi madridskog kluba. 

Govorilo se da je veliku ulogu u dolasku Jovićeva u Šahtar odigrao Darijo Srna, koji ima velik utjecaj u klubu iz Donjecka. 

Većina stranaca iz kluba je otišla iskoristivši Fifinu klauzulu o privremenom raskidu ugovora stoga će redove Šahtara uglavnom činiti domaći, mahom mladi igrači. Neovisno o tome, Jovićeviću je ovo velika čast i prilika, a Ukrajini uživa veliko poštovanje. 

Jovićević je vodio ukrajinski Dnjipro u kojem igra hrvatski nogometaš Neven Đurasek, a prethodno je vodio zagrebački Dinamo. 

Jovićević je za 24sata govorio o užasima rata u Ukrajini iz koje uspio pobjeći.

- Osjetiš nervozu i nemir u organizmu. Čitaš kako postoji mogućnost... Prve dvije bombe padaju. Osjećaj panike, hvataš prvu trenirku i jaknu i ideš u sklonište. Živim u trening centru, ja volim imati sve na jednom mjestu, imali smo improvizirano sklonište. Vozili smo oko 22 sata. Ostavili smo klupske automobile na jednoj njivi i donijeli odluku da idemo pješice i izbjegnemo kolonu automobila. Jer koliko sad dolazi do mene, neki ljudi po četiri dana čekaju u automobilima - ispričao je početkom ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lik iz Bajke 15.07.2022.

    Nisi normalan

  • MateCro 14.07.2022.

    Sretno

  • uboica 14.07.2022.

    sretno ti naravno ali sta ce biti sa ligom? Gdje se natjecu ove sezone?

Komentiraj...
Vidi sve komentare