To je to što me zanima!

Igor Vori drugi put kandidat za najboljeg rukometaša svijeta

Rukometaš HSV-a i kapetan hrvatske reprezentacije opet je nominiran za najboljeg rukometaša svijeta. Uz njega kandidirani su Jicha, Karabatić, Šterbik i Omeyer
Vidi originalni članak

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije i najbolji igrač HSV-a Igor Vori po drugi je put za redom kandidiran za najboljeg rukometaša svijeta u izboru IHF-a. Vori je 2009. godine u samom finišu izgubio od golmana Poljske i Löwena Slawomira Szmala.

Ove godine petoricu kandidata nominirali su svjetski stručnjaci Lino Červar, Heiner Brand, Jevgenij Trefilov, Ulrik Wilbek i Marit Breivik. Uz našeg Vorija ove godine nominirani su Nikola Karabatić (Francuska i Montpellier), Filip Jicha (Češka i Kiel), Arpad Šterbik (Ciudad Real) i Thierry Omeyer (Francuska i Kiel). 

Glasat će čitatelji internetske stranice IHF-a te novinari, a glasat možete od 1. prosinca do 1. siječnja. I sam ulazak među petoricu nominiranih za Vorija je velika stvar ako se zna da tamo nisu Ivano Balić, Daniel Narcisse, Luc Abalo te da nema Poljaka, Nijemaca, Španjolaca, Danaca...

- Drago mi je da sam nominiran, nisam to očekivao. Čast mi je što su me ovi svjetski stručnjaci uvrstili u takvo igračko društvo - rekao je Vori o kandidaturi.

Iako je Igora nominacija iznenadila, pogleda li se sezona u HSV-u i reprezentaciji nikog ne bi smjelo čuditi što je i ovaj put u uskom izboru za najbolje rukometaša svijeta. Kapetan je srebrne reprezentacije EP-a u Austriji te prvi pivot i najbolji igrač ponajboljeg kluba na svijetu, HSV-a. S obzirom da je vjerojatno najkompletniji rukometaš svijeta u ovom trenutku, Vori je s pravom u ovom prestižnom izboru. Pobjednik će biti proglašen na SP-u u Švedskoj u siječnju sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 05.12.2010.

    dobro je to ali je vaznije da bude cjela reprezentacija najbolja na svjetu 2011

Komentiraj...
Vidi sve komentare