To je to što me zanima!

Igrač PSG-a navodno nije želio nositi dres s duginim bojama pa je propustio ligašku utakmicu

Francuski su klubovi nosili posebne dresove susret internacionalnom Danu borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 17. svibnja, a Gueye navodno ni prošle godine nije bio prisutan
Vidi originalni članak

Trener Parižana Mauricio Pochettino rekao je kako Idrissa Gueye (32) nije zaigrao iz osobnih razloga, ali kako nije ozlijeđen. Odmah je to bilo sumnjivo francuskim medijima, a sad su navodno i pronašli razlog zbog kojeg nije bilo senegalskog veznjaka PSG-a.

NAVIJAČI NEZADOVOLJNI PSG proslavio naslov prvaka, a kapetan zavapio: Sramota!

Naime, klubovi u francuskoj Ligue 1 nosili su posebne dresove na kojima su brojevi bili otisnuti u duginim bojama kako bi pokazali solidarnost ususret internacionalnom Danu borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 17. svibnja.

Gueye je Musliman i prema RMC Sportu nije želio nositi dres koji na sebi ima dugine boje. Također, ističu da je i prošle godine propustio utakmicu na kojoj se pokazivala solidarnost sa spomenutim zbog navodnog gastroenteritisa. Potaknulo je to tamošnje udruge i organizacije koje se bore za prava LGBT+ osoba da zatraže istragu.

- Gueye je sjajan igrač, ali vjera nije dio sporta. Svaki igrač je nosio taj dres, osim njega. Trebao bi biti sankcioniran. Pokazuje da PSG i liga dopuštaju homofobiju.

U nekim državama s većinskim islamskim stanovništvom je homoseksualnost ilegalna, a neke idu i toliko daleko da ju kažnjavaju - smrću. U Senegalu, odakle je Gueye, zbog homoseksualnosti se može u zatvor i do pet godina te nisu dopušteni homoseksualni brakovi. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • anonimni.korisnik 19.05.2022.

    ako treba normalizirati znaci da nije normalno

  • bakaslis 17.05.2022.

    Svaka čast, ima stav, a nije ništa rekao kontra ni napadao, što bi iz LGBT udruga jedva dočekali

  • ghdbt7 17.05.2022.

    Dovoljno mu je što se tako preziva, najbolje pa da još takav dres nosi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare