Sport

Komentari 5

PSG proslavio naslov prvaka, a kapetan zavapio: Sramota!

PSG proslavio naslov prvaka, a kapetan zavapio: Sramota!

Već desetak minuta nakon utakmice, na Parku prinčeva nije bilo više nikoga. Navijači očekivano nisu zadovoljni jer domaća titula nešto je što se podrazumijeva, dok one velike i dalje bježe

Četiri kola prije kraja Paris Saint-Germain potvrdio je naslov prvaka Francuske, okrugli deseti u klupskoj povijesti. Ali da je velikog slavlja bilo na Parku prinčeva u subotu nakon remija s Lensom (1-1), i nije. Štoviše, navijači su počeli odlaziti i prije završetka utakmice.

- Atmosfera je sramotna - nije riječi puno birao kapetan Marquinhos.

- Nogomet je naša strast. Nastojimo se zabavljati koliko je to moguće. Šteta je što to neće biti s navijačima, ali moramo se nositi s tim.

Već desetak minuta nakon utakmice, na Parku prinčeva nije bilo više nikoga. Navijači očekivano nisu zadovoljni jer domaća titula nešto je što se podrazumijeva, dok one velike i dalje bježe. PSG je ispao već u osmini finala Lige prvaka, ispao je u istoj fazi i u Kupu...

- Navijači koji nisu slavili? To je nešto što ne razumijem. To je nogomet, ponekad pobijediš, a ponekad izgubiš. Mi smo normalni ljudi, i mi možemo pogriješiti. Znam da su bili razočarani zbog Madrida, ali u nekom trenutku moraš nastaviti dalje - dodao je Marco Verratti.

Ligue 1 - Paris St Germain v RC Lens Ligue 1 - Paris St Germain v RC Lens

Burno će biti ljeto u Parizu jer i dalje je posve neizvjesno što će biti s Kylianom Mbappeom, odnosno hoće li put Madrida. Le Parisien, pak, uvjeren je da će Pariz sigurno napustiti trener Mauricio Pochettino, kojemu se kiksevi u Europi i Kupu neće tolerirati. No Argentinac će svoju zadovoljštinu dobiti u 15 milijuna eura otpremnine...

- Prolazimo kroz teško razdoblje s navijačima i nadamo se da će se situacija popraviti. Živimo u demokraciji i prihvaćamo sve proteste. Ali moramo pokazati poštovanje prema ovom naslovu – rekao je Pochettino kao da mu budućnost nije upitna, dok je Mbappe dodao:

- Slavili smo među sobom. Uspjeli smo se dovesti u sigurnu zonu vrlo rano u sezoni i ni u jednom trenutku nismo bili zabrinuti zbog konkurenata. Stoga smo jako sretni, i nitko neće pokvariti moje zadovoljstvo. Puno smo se žrtvovali za ovo i željeli smo upisati naše ime u povijest. Uvijek tijekom sezone postoje okolnosti, ovo je jedna od njih. Osobno, reakcija navijača nije utjecala na mene. Bio sam jako sretan što smo osvojili naslov.