To je to što me zanima!

Igrači Rijeke 'Made in Hajduk': Zbog njih su se 'bili' pokajali...

U posljednje je četiri godine čak šest nekadašnjih igrača Hajduka završilo u Rijeci i tamo, gotovo u pravilo, zabljesnulo. Nizu bi se uskoro trebao pridružiti i Nikica Jelavić
Vidi originalni članak

Mate Maleš

Kako je davne 2007. stigao u Hajduk, tako je, samo pola godine potom, neprimjetno i otišao u Dinamo koji ga je odmah proslijedio Lokomotivi. Šibenčanin je, s prekidima, bio član lokosa do 2012. pa je 2013. otišao u Rijeku i tu ostao do danas. Jedan od važnijih kotačića u momčadi Matjaža Keka.

Josip Radošević

Iznenadio je poziv Igora Štimca koji je tada 18-godišnji Josip 2012. godine dobio za utakmicu "vatrenih" protiv Belgije u Bruxellesu. Zamijetio ga je Napoli i otkupio njegov ugovor već u zimu sljedeće godine, no nije to bio sretan potez. Otad stalno seli po posudbama, a jednu je godinu, 2015., proveo u Rijeci.

Marin Tomasov

U Hajduk je stigao iz rodnoga Zadra, no "bili" su ga se nakon tri sezone odrekli i vratili u matični klub. Odjeknuo je njegov transfer sa Stanova u veliki München 1860 gdje boravio sezonu i pol, a onda je za samo 400.000 eura stigao u Rijeku i proigrao. Trenutačno je na posudbi u saudijskom Al-Nasru.

Filip Bradarić

Još jedan igrač koji je promakao odgovornima u Hajduku pa preko Rijeke zavrijedio poziv Ante Čačića. Ponikao je u Hajduku odakle su ga slali na posudbu u Primorac 1929, ali tamo nije doživio punu afirmaciju. Stajao je Riječane svega 600.000 eura u proljeće 2015., a danas je ponajbolji veznjak Prve HNL.

Josip Elez

Prošao je Hajdukovu omladinsku školu i vrlo mlad otišao u Lazio, no nije se uspio probiti u novoj sredini. Put ga je preko posudbi u Grosseto, Honved i Aarhus prošlo ljeto odveo do Rijeke gdje je jedina dva gola zabio baš bivšem klubu s Poljuda. Po završetku sezone trebao bi se vratiti u matični klub iz Rima.

Franko Andrijašević

Član malobrojnog društva koje je iz Hajduka prešlo u - Dinamo. Dogodilo se to 2014., nakon neuspjele epizode u Dugopolju. No Franko se ni u "modrima" nije proslavio. Godinu i pol boravio je u Lokomotivi nakon čega su ga za milijun i pol eura lani prodali Rijeci. Tamo je potvrdio klasu i zaslužio poziv u reprezentaciju.

Nikica Jelavić

Čovjek koji će se, prema svemu sudeći, pridružiti ovom nizu. Došao je u Hajduk iz matičnog Goška sa 17 godina pa se, tri godine poslije, otisnuo u inozemstvo. Belgijski Zulte, austrijski Rapid, škotski Rangersi, engleski Everton, Hull i West Ham pa kineski Renhe... Puno je sredina promijenio ovaj bivši hrvatski reprezentativac koji bi u 32. godini mogao još jednom igrati HNL.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • FASTT 06.02.2017.

    Brdaric,Elez,Andrijasevic ,nisu bas neki igraci.A to sta hajduk ima losu obranu od 97 pa im polovicni igraci zabijaju poput gore navedenih to ne znaci da su igracine.Evo primjer Tomasov u Hajduku 0 u Rijeci se bar trudi.A ja ga pitam sta se nisi trudio u Hajduku.Radosevic ista stvar.Ako nemajuvolje igrat srcem za maticni k,ub ko ih j....onda

  • mestar 05.02.2017.

    Tako da u mom Hajduku mogu svake sezone vadit se na istu foru, nasa dica - ajmladi smo tim u ligi bit ce bolje, tako stalno zadnjih pet sest godina. Nikad ti tici da narastu. Da je Rijeka na jugu, rekao bih da su odleprsali u toplije krajeve, pa sad strucnjaci se nasli u nevolji, moraju igrat samo hamze i mamze dok se neki novi tici ne izlegu.

  • tomicalomica 05.02.2017.

    Još samo fale onaj Bosna u srcu i kakogod da komentarišu , ovaj prvi da nam veli kako nam se piše kraj a ovaj drugi da prebroji ovčice :'))) ajde to vari gdje se skrivate ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare