To je to što me zanima!

Igrači u strahu: Argentinci su otkazali generalku za Mundijal

Sedamdesetero djece palestinskih izbjeglica je poslalo pismo u kojem su naveli kako je stadion Teddy Kollek u zapadnom Jeruzalemu izgrađen na mjestu gdje je srušeno njihovo selo
Vidi originalni članak

Pripremna utakmica između nogometnih reprezentacija Izraela i Argentine, planirana za subotu u Jeruzalemu, neće se odigrati odlukom Argentinskog nogometnog saveza, pišu u utorak navečer argentinski mediji.

"Zbog prijetnji i polemike nastale oko stanja u Palestini utakmica se neće igrati. Izbornik Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni", navode argentinske sportske novine Ole. 

Nogometaši Argentine pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Barceloni te su u četvrtak trebali putovati u Izrael na posljednju pripremnu utakmicu uoči natjecanja u Rusiji.

Izrael je namjeravao organizirati utakmicu u Jeruzalemu što je potaknulo protivljenje Palestinaca koji su tu namjeru "smatrali političkim oruđem". Palestinski nogometni savez bio je uputio pismo Argentinskom nogometnom savezu u kojem je tražio da otkazivanje utakmice.

Španjolske novine AS pišu kako su se igrači sastali s predsjednikom svog saveza Claudijem Tapiom te mu priopćili odluku da ne žele ići ondje u strahu od prosvjeda. U ponedjeljak se spominjalo moguće paljenje Messijevih dresova i fotografija, a 70 djece izbjeglica je poslalo pismo u kojem su naveli kako je stadion Teddy Kollek u zapadnom Jeruzalemu izgrađen na mjestu gdje je srušeno njihovo selo.

Argentinski nogometni savez u utorak navečer još uvijek nije objavio nikakvo službeno priopćenje. Nije se oglasio niti Izraelski nogometni savez. Izraelske novine Haaretz navode kako se očekuje otkazivanje utakmice.

Momčad se, inače, trenutačno nalazi u Barceloni gdje se priprema za SP, a u Izrael su trebali putovati u četvrtak, odraditi utakmicu u subotu i onda se zaputiti prema Rusiji.

Izraelsko veleposlanstvo potvrdilo je da se susret neće igrati, a Gonzalo Higuain je izjavio:

- Mislim da je na kraju tako ispravno. To je sad iza nas, očigledno su naše zdravlje i razumna odluka na prvom mjestu i ispravno je ne ići ondje.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zebra 27 11.06.2018.

    Izraelcima treba sudit za ratni zločin i genocid. Ovi ubijaju Palestice, samo zato jer su druge vjere, ruše i pale njihova sela i gradove, a onda si tamo izgrađuju stadione.. A onaj Netanjahu je ratni zločinac.. SRAMOTA.. Ko da Isus nije bio iz Izraela.. E baš mi je jako drago što se Izrael nije ni ove godine plasirao na SP.. Neka ih i Bog kazni..

  • tomicalomica 07.06.2018.

    Neka Amerikanci odu tamo igrat prijateljsku u Jeruzalem ili ako im to nije dosta napeto neka igraju u Gazi ! Jbo ih Trumph i Bush Jr

  • boww 06.06.2018.

    Bravo argentino.prvi ste koji se tom izraelu neuvlacite u tur.

Komentiraj...
Vidi sve komentare