To je to što me zanima!

Igračke legende koje više nećemo gledati nakon SP-a

Thierry Henry, Fabio Cannavaro, Carles Puyol, Kanu, to su nogometaši koji će na SP-u u Južnoj Africi posljednji put navući reprezentativni dres...
Vidi originalni članak

Kako se bliži početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, bliži se i kraj nekih legendarnih nogometaša koje više nikad nećemo gledati u reprezentativnom dresu. Neki od njih, poput argentinskog nogometaša Javiera Zanettija, neće ni vidjeti SP, te se na taj tužan način oprostiti od reprezentacije.
Argentinski izbornik odlučio je da će na SP bez 36-godišnje legende Intera. Čovjek je za reprezentaciju odigrao čak 136 utakmica, za Inter preko 500, još uvijek igra na vrhunskoj razini, ali to nije bilo dovoljno da ga Maradona pozove u reprezentaciju.
Možda i najveća legenda koju više nećemo gledati na svjetskim nogometnim prvenstvima nakon Južne Afrike je Talijan Fabio Cannavaro (36). Nakon 132 nastupa za nacionalnu vrstu, što je više čak i od Paola Maldinija, Cannavaro je obznanio kako mu je ovo posljednje SP.
A u Engleskoj reprezentaciji slobodnjake će morati nakon Afrike izvoditi netko drugi. David Beckham (35) nakon ozljede neće nastupiti na SP-u, a to ujedno i znači oproštaj od nacionalne vrste. Iako se trudio zadiviti Fabija Capella, Beckham nije imao sreće i od reprezentacije se oprašta nakon 115 nastupa za Englesku.
Još jedan tužan oproštaj je priča Michaela Ballacka (33). Igrač koji je trebao biti vođa Njemačke na SP-u, zbog ozljede propušta prvenstvo. Nijemci su u šoku, kao i Ballack, čiji odvjetnik čak razmišlja tužiti Portsmouthovog veznjaka Boatenga zbog krvničkog starta koji je Ballacka umirovio iz nacionalne vrste.
Napadač Chelseaja Didier Drogba (32) za Obalu Bjelokosti nastupit će posljednji put. Igra u jednoj od najzahtjevnijih liga u svijetu, engleskoj, i izvjesno je da fizički neće biti spreman za SP 2014. godine.
Patrick Vieira '08. godine bio je izabran za petog najboljeg igrača Arsenala svih vremena u navijačkoj anketi. Za Francusku je nastupio 107 puta, a SP neće vidjeti. Izbornik Raymond Domenech odlučio je da mu usluge 33-godišnjeg veznjaka nisu potrebne.
Još jedan Francuz našao se na ovom popisu. Napadač Barcelone Thierry Henry na SP-u u Africi nastupit će posljednji put za reprezentaciju. U karijeri je zabio 51 gol, a nastupio je 118 puta za nacionalnu vrstu.
Henryjev suigrač, Carles Puyol (32) također broji posljednje nastupe za svoju reprezentaciju. Španjolac je sakupio preko 80 nastupa i ovo SP će mu biti posljednje.
Najnagrađivaniji nogometaš u Africi, Nwankwo Kanu (32), kapetan Nigerije će posljednji put voditi svoju momčad. Nastupio je za Nigeriju u 82 utakmice zabivši 13 golova.
Japanska najveća nogometna legenda Shunsuke Nakamura (31) također je objavio da odlazi nakon SP-a u Africi. Nakon što je zabio 24 gola i nastupio u 95 utakmica za Japan, Nakamura će igrati svoje posljednje prvenstvo.

TOP 10 IGRAČA KOJI VIŠE NEĆE IGRATI NAKON SP-A:
1. Fabio Cannavaro (ITA) 2. Javier Zanneti (ARG) 3. David Beckham (ENG) 4. Michael Ballack (NJEM) 5. Didier Drogba (OBJ) 6. Patrick Vieira (FRA) 7. Thierry Henry (FRA) 8. Carles Puyol (ŠPA) 9. Nwankwo Kanu (NIG) 10. Shunsuke Nakamura (JAP)

Idi na 24sata

Komentari 12

  • pero 4000 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Pinturicchio 20.05.2010.

    Canna je rekao da ce se oprostiti jedino osvajanjem Svjetskog prvenstva , osobno mislim da nemaju previse sanse , lippi je poveo pogresne ljude , nema cassana , micollia , del piera , candreve , a i talisman grosso koji igra bjedno cijele sezone i onda za italiju bljesne nece igrati , sve u svemu , opet ce se provuci kroz grupu za 1 bod razlike i onda ispasti , steta

  • igasb5 20.05.2010.

    mozda cak i najvece zvijezde fabia cannavara???? jesam ja lud ili sta. lai zar je medju svim ovim imenima najveca zvijezda bas fabio? i najveca japanska legenda nakamura??? ovi malo stariji ce se sjetiti nakate i ostalih,koji su bili duplo popularniji od nakamure.

Komentiraj...
Vidi sve komentare