To je to što me zanima!

Izašla je zadnja Fifa, možete igrati s Dinamom, Hajdukom i Hrvatskom. Ovo su novosti

Od iduće godine popularna videoigra nosit će ime EA Sports FC. Nakon desetak godina stanke opet možete igrati s 'vatrenima'
Vidi originalni članak

Ljubitelji nogometnih videoigara dočekali su u ponoć izlazak Fife 23, posljednjeg izdanja popularnog naslova EA Sportsa pod tim imenom. Od ranije je, naime, poznato kako Svjetska nogometna federacija raskida suradnju s američkom tvrtkom pa će od iduće godine nositi naziv EA Sports FC.

ZANIMLJIVI KRITERIJI Nogometašica ima bolju ocjenu na Fifi od Benzeme i Mbappea

Prvi nastavak predstavili su davne 1993. godine, a godinama je igra bila hit među igračima zbog licenciranih igrača, dresova, klubova i zabave. No upravo je u tome i razlog razlaza s Fifom. Trošak licenciranja je jedan od glavnih razloga za prekid partnerstva.

Jedna od glavnih novosti na novoj Fifi je međuplatformsko igranje. Korisnici PlayStationa 4 tako će moći odmjeriti snage s onima na Xbox Oneu, a oni na "petici" protiv onih na Xboxu S i X te na računalima. Nintendo Switch ne podržava tu opciju.

Fifa 23 ima licencirane hrvatsku reprezentaciju, Dinamo i Hajduk pa se možete okušati s Lukom Modrićem i društvom na Svjetskom prvenstvu ili odigrati vječni derbi hrvatskog nogometa.

Velika je promjena i po pitanju Ultimate Teama, gdje kemija među igračima određuje i povećanje njihovih ocjena. Dok su prije igrači morali biti jedni pokraj drugoga u formaciji kako bi prenosili chemistry, sad je dovoljno samo da se nalaze skupa na terenu. Smanjio se i maksimalni iznos kemije sa 100 na 33.

Osim toga, igračima u opisu sad stoje i sekundarne pozicije na kojima može igrati.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Lik iz Bajke 28.12.2022.

    PS 5 je jedina šansa Hajduku da vidi Europu

  • FilipKnežević_1 27.09.2022.

    Mozete biti samo ljubomorni ,Hajduk je i usprskos losim rezultatima na Fifi i prica se o njemu,gdje god sam dosao u svijetu ljudi su culi.HzvHajduk i Dinamo dva kluba bratska,ovi sto komentiraju su sasvim obicne spodobe koje ovom svijetu nista ne znace

  • Antitovar *_361 27.09.2022.

    Evo ajdugu sanse da nakon 18 godina vidi virtualni pehar...

Komentiraj...
Vidi sve komentare