To je to što me zanima!

Igrajte za domovinu: Cijela Hrvatska je s vama u Beču

Najomiljeniji Hrvat u zadnjih godinu dana Slaven Bilić napisao je poruku na papiru kojom je poručio navijačima da ćemo biti pravi protiv Austrijanaca
Vidi originalni članak

Jedva čekamo, samo da istrčimo na Prater, ponavljali su naši igrači zadnjih dana.
- Čekamo ovu utakmicu dvije godine - pojačao je tenziju kapetan Niko Kovač.
I stigao je taj 8. lipnja, stigao je dan kad će cijela Hrvatska biti u Beču. Njih 50-ak tisuća na Prateru i oko njega, ostali uz televizore. Stigao je dan u kojemu nije bitno koliko stoji kruh, koliko benzin, bitno je samo koje će brojke pisati na semaforu nakon 90 minuta utakmice.
Trgovi i kafići bit će prepuni, to je doista dan zbog kojega se isplati živjeti. Prekrižene ruke, zatim visoko dignute u znak pobjede, to je slika koju željno iščekujemo iz Austrije. Kao nekad, kao onda prije deset godina. Najomiljeniji Hrvat zadnjih godinu dana, Slaven Bilić, dugo je razmišljao što bi napisao na bijelom papiru, što bi poručio navijačima. Pobjedu, naravno, nije mogao obećati, ali na kraju je napisao ono što ljudima daje nadu, vjeru u pobjedu. Napisao je: Bit ćemo pravi! A znamo svi kako izgleda kad je Hrvatska prava! Bilo je i većih utakmica u našoj povijesti, bilo je i većih pobjeda, ali ovo je večer Bilićeve dosadašnje karijere, večer karijere ona 23 igrača na travnjaku Pratera.
Večer godine svih tih navijača s crveno-bijelim kockicama na licu, zastavama u rukama. I večer koja će pomiriti sve, lijeve i desne, siromašne i bogate, pobornike i suparnike. Samo Slaven Bilić i njegovi “sinovi” imaju tu moć. Još se sjećamo Wembleya, stalno prolazi glavama, stalno mislimo na Eduarda. No sve je to prošlost, sadašnjost i budućnost Bilićeve generacije rađa se u Beču.
- Bolji smo od Austrije - rečenica je koju redom potpisuju svi reprezentativci, Bilić, navijači. Dodajemo - bolji su od mnogih. Kad su pravi!

TRI NAJVEĆA HRVATSKA ADUTA ZA EURO
1 Kad Luka Modrić igra, igra i Hrvatska. On je najveći kreator, Austrijanci će na njega posebno paziti...2 Kapetan Niko Kovač je Bilićeva desna ruka na terenu, motor momčadi ...3 Petrić gori od želje za golom, a možda je ovo baš “ta” utakmica...

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Robert Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, Niko KOvač, Modrić, Kranjčar - Olić, Petrić

AUSTRIJA: Macho - Prödl, Stranzl, Pogatetz - Standfest, Aufhauser, Säumel, Fuchs, Ivanschitz - Linz, Hoffer

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_24105 08.06.2008.

    pobijedimo austriju za dudua! pobijedimo austriju za sve one navijače što su u beču! i naposljetku, pobijedimo austriju zbog 4.5 milijuna ljudi koji jedva čekaju sučev zvižduk!

  • Matija-1991 08.06.2008.

    gdje god gledam komentare vidim *** izbrisano zbog nepoštivanja pravila*** Admin Admine jesil ti ikad uspjeo napisat jedan komentar a da nešto ne opsuješ.

  • razorx 08.06.2008.

    danas moramo pobijediti i Austriju i suce... ajmo Hrvatska !!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare