To je to što me zanima!

Igrao je na Euru prije tri godine, sad spava u ćeliji s 20 robijaša i nada se Putinovoj pomoći...

Promes šestogodišnju kaznu izdržava u Dubaiju zbog krijumčarenja kokaina u Nizozemsku. Nada se kako će ga Emirati izručiti u Rusiju, ali zasad nema ništa od toga
Vidi originalni članak

Nekadašnji nizozemski reprezentativac Quincy Promes osuđen je na šest godina zatvora zbog pomaganja u krijumčarenju 1370 kg kokaina. Promes je pomagao u krijumčarenju, a imao je ulogu usmjerivača. Droga je pronađena u luci u belgijskom Antwerpenu, a nogometaš je završio u zatvoru nakon što je policija ušla u trag porukama i komunikaciji. Dvije serije od 650 i 713 kilograma stigle su na nizozemsku obalu u siječnju 2020.

Promes šestogodišnju kaznu izdržava u Dubaiju, a još uvijek je član moskovskog Spartaka. Promes je i dalje član moskovskog Spartaka, a tamo igra u svom drugom mandatu. Prvi put je tamo igrao od 2014. do 2018., a u klub se vratio 2021. godine. U karijeri je još igrao za Twente, GO Ahead Eagles, Sevillu i Ajax. Za reprezentaciju Nizozemske ima 50 nastupa i sedam golova.

ŠOKANTNA PRESUDA Igrao je na Euru prije tri godine, a sad će u - zatvoru! Nizozemac švercao kokain iz Brazila...

- Promesu nije lako u zatvoru u Dubaiju. Ošišali su ga na ćelavo pri ulasku u zatvor, a spava ćeliji koja ima tri kreveta na kat na kojima spava šest sretnih zatvorenika, dok njih još 20-ak spava na podu u istoj ćeliji - rekao je izvor za De Telegraf, a zatim dodao:

- Pravila u zatvoru su jako stroga. Tijekom dana smije napuštat ćeliju i gledati televiziju s drugim zatvorenicima, ali tu je kraj aktivnostima. Smije tri puta tjedno trenirati u teretani, ali sportske aktivnosti nisu moguće. Hrana je monotona, nema voća i povrća. U kompleksu je ledeno hladno i jako bučno jer stalno grme velike klime. Silovanja mladih zatvorenika su svakodnevna pojava, a čuvara jedva da ima nekoliko pa vlada potpuni kaos. Većina zatvorenika su Pakistanci, Egipćani i Indijci, većinom narkomani koji nemaju pojma da dijele ćeliju sa slavnim nogometašem.

QUINCY PROMES Od reprezentativca Nizozemske do ćelije: Promes izbo rođaka, dobio je godinu i pol zatvora

Promes je veliki ljubitelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, a nada se da će ga se izručiti Rusiji kako bi nastavio tamo izdržavati kaznu. 

Nije mu ovo prva zatvorska kazna. Jednu od godinu i pol zaradio je na suđenju prošlog ljeta jer je na obiteljskoj proslavi izbo bratića nožem, a navodno su se posvađali oko ukradene ogrlice. To je rezultiralo s nekoliko uboda u nogu za koje je Promes sad kažnjen.

Promes je u karijeri igrao za Twente, Sevillu, Ajax, a u Spartak Moskvu došao je u zimu 2021. godine, u 235 utakmica zabio je čak 114 golova i asistirao za 59. Za nizozemsku reprezentaciju skupio je 50 utakmica uz sedam golova, posljednji nastup imao je u porazu od Češke u osmini finala Eura prije tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • barba1 30.03.2024.

    Daleko je dogurao, na zadnju stepenicu.

  • razor13 29.03.2024.

    Filipe, pročitaj članak prije nego ga objaviš

  • Palmanova 29.03.2024.

    Putin je veliki ljubitelj Putina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare