To je to što me zanima!

Igre Commonwealtha: Sportaši kondomima začepili odvodnju

Za manje od tjedan dana Igara Commonwealtha sportaši su upotrijebili više od 4000 kondoma. Nakon što su bačeni u wc izazvali su začepljenje
Vidi originalni članak

Novi su problemi pogodili organizatore Igara Commonwealtha koje su u nedjelju počele u New Delhiju. U sportskom je selu došlo do začepljenja sustava odvodnje, a za sve su krivi - kondomi. Kao da nije bilo dovoljno što su radovi uoči početka Igara završeni svega nekoliko sati prije otvaranja, te što su se organizatori borili sa zmijama koje su posjećivale sportsko selo i denga-groznicom koja se pojavila posljednjih dana, sada muku muče i s otčepljivanjem sustava odvodnje. Naime, tijekom manje od tjedan dana natjecanja sportaši su upotrijebili više od 4000 kondoma. Budući da nisu biorazgradljivi, nakon što su bačeni u toalet izazvali su začepljenje sustava. Unatoč problemima, predsjednik Federacije Igara Commonwealtha Mike Fennell sve je okrenuo na šalu.


- Ovo što se događa nam pokazuje da je upotreba kondoma velika, što znači da se sportaši ponašaju odgovorno - kazao je Fennell.


Ukoliko brzo ne smisle rješenje, organizatori bi mogli upasti u još veće nevolje jer je slobodno ostalo još oko 4000 kondoma koji su besplatno dijeljeni sportašima.


Prvi su se put besplatni prezervativi pojavili u Olimpijskom selu u Barceloni 1992. i otada je to postala svojevrsna tradicija na velikim multisportskim natjecanjima. U Sydneyju 2000. ekspresno je potrošeno 70.000 kondoma, tako da su organizatori morali opskrbiti selo s novih 20.000. Četiri godine kasnije u Ateni organizatori su bili mudriji, pa su odmah podijelili 130.000 prezervativa, a u Pekingu 2008., kao i na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru sportašima je osigurano 100.000 kondoma.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare