To je to što me zanima!

Iker je nadmašio Zubizzaretu, remi 'furije' tek u nadoknadi

Prvi golman španjolske reprezentacije u 2-2 remiju kod Kostarike upisao je rekordni 127. nastup za 'furiju'. Time je pretekao dotad nedodirljivog Andonija Zubizarretu
Vidi originalni članak

Iker Casillas, 30-godišnji vratar Reala i španjolske reprezentacije, upisao je rekordni, 127. nastup u dresu ''furije'' u remiju 2-2 s Kostarikom u prijateljskoj utakmici u San Joseu...

U subotu je Casillas u porazu svoje reprezentacije na Wembleyju od Engleske 1-0 uknjižio 126. nastup za Španjolsku. Time je izjednačio rekord po broju nastupa za "furiju" koji je dotad samostalno držao nekadašnji vratar Andoni Zubizarreta. U San Joseu je i nadmašio Zubizarretu.

Za seniorsku španjolsku selekciju je Casillas debitirao dalekoga 3. lipnja 2000. godine u prijateljskom dvoboju protiv Švedske u Göteborgu.

Večer u kojoj je ostvario rekord Casillas neće pamtiti po dobrome. Ne samo zbog neočekivanog podbačaja svjetskih i europskih prvaka, koji su do 83. minute gubili s 2-0, ali su na kraju ipak izbjegli poraz, već i zbog toga što je upravo on bio izravni krivac za prvi gol domaćina u 31. minuti. Umjesto da ispuca loptu, Casillas ju je pokušao iznijeti, no, učinio je to nespretno, pa mu je Randall Brenes oduzeo loptu, jednom ga fintom prevario, a onda prebacio loptu preko njega i smjestio je u praznu mrežu.

U 42. minuti je Joel Campbell poentirao za 2-0. Španjolci su oba pogotka postigli u završnici. U 83. minuti je David Silva smanjio na 2-1, a konačni rezultat postavio je David Villa u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Casillas je odigrao samo prvo poluvrijeme, a u nastavku ga je zamijenio Victor Valdes.

Iznimno loše stanje travnjaka vjerojatno u očima navijača Španjolske neće biti baš neko dobro opravdanje za drugi uzastopni podbačaj prve svjetske nogometne nacije.

Španjolska reprezentacija je s Casillasom u sastavu upisala 92 pobjede, 22 remija i 13 poraza.

Xavi Hernandez je protiv Kostarike upisao svoj 107. nastup za Španjolsku. I on je, kao i Casillas, odigrao samo prvo poluvrijeme.

Prijateljska utakmica:

Kostarika – Španjolska 2-2 (Brenes 31, Campbell 42 / Silva 83, Villa 90+3)

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Totti1976 16.11.2011.

    Španjolska ima sreću da ima puno vrhunskih golmana. Reina je treći golman, a u 90% reprezentacija bi bio prvi bez problema. Barca mi je draža od Reala, Valdez je s vemenom izrastao u vrhunskog golmana, ali ipak IKER je institucija...

  • Nisam Taj 16.11.2011.

    Prvi gol koji je primio je blagi uzas,on mora shvatit da nije Victor Valdes pa da moze igrat tog 3 beka. Spanjolska je dosta osakacena po tom pitanju jer igraci Barcelone su ipak navikli igrat loptom a ne skakat za nju na sredini terena sto dobivaju sa Casillasom. Valdes je puno bolji tehnicar i sigurno bolji izbor za igrace Barce u repki ali mladi Iker si je stvorio ime prije Valdesa i da je Barca tad gazila real kao danas sigurno bi on bio 1. golman repke a casillas grijo klupu.

  • ciLa 16.11.2011.

    Jedan od rijetkih golmana koji ima dugi rok trajanja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare