To je to što me zanima!

Iker primio tri u Šibeniku, a dva gola na cijelom SP-u

Danas je Hrvatska izgubljena generacija. Prije deset godina Balaban je dvaput zabio Casillasu, a Tudor se na Šubićevcu poigravao s Xavijem...
Vidi originalni članak

Sjećam se, kako ne. Pa Casillasu sam zabio dva gola, a igralo je dosta igrača koji su sad postali svjetski prvaci, rekao je Boško Balaban.
Mlada hrvatska reprezentacija u veljači 2000. godine u Šibeniku u prijateljskoj utakmici pobijedila je Španjolsku 3-1, a treći gol zabio je Šokota. Za Španjolce su igrali Casillas, Puyol, Xavi...
- Casillas me nije oduševio, sigurno nije branio kao u finalu SP-a, ha-ha. Odskakao je samo Xavi, vidjelo se da će biti odličan igrač - rekao je Boško Balaban, napadač grčkog Panioniosa i nastavio:
- Na Europskom prvenstvu nekoliko mjeseci poslije odigrali smo 0-0. No, bili smo ravnopravni, ako ne i bolji. Tako je bilo i protiv Nizozemske ili Portugala.. Ali kod njih se igrači lakše razvijaju, ipak igraju u puno jačoj ligi i velikim klubovima poput Real Madrida, Barcelone, Valencije...
Prijateljsku utakmicu u Šibeniku igrao je i Josip Šimić, i on se sjeća Xavija.
- Bio je majstor već tada, no sjećam se kao danas i da je Tudor bio za klasu bolji. Pa on se poigravao s njima - rekao je mlađi brat Šimić, koji je, kao i Tudor, zbog ozljeda rano prekinuo karijeru.
Izbornik Ivo Šušak ponosan je na tu pobjedu.
- Baš sam se nakon finala toga sjetio. Bili smo bolja momčad, a Španjolska je imala odličnu generaciju. Za Xavija smo znali da je odličan, a mene je oduševio Puyol - rekao je Šušak.



CASILLAS, PUYOL I DRUŠTVO PRESKOČILI HRVATE

Španjolci su postali svjetski prvaci, a u mlađim kategorijama Hrvatska ih je lakoćom pobjeđivala.


BOJALI SU SE SAMO XAVIJA
Nositelj igre Barcelone i reprezentacije. I uoči utakmice protiv Hrvatske Xavi je bio označen kao najbolji igrač “furije”, a reputaciju je opravdao dobrom igrom u Šibeniku.

BIO JE FIZIČKI DOMINANTAN
Igor Tudor od 1998. je bio igrač Juventusa. Španjolci su poslije rekli da ih fizički nitko nije toliko nadjačao. Toliko je prednjačio da je odskakao od svih igrača na terenu.

STUP BARCELONE I ŠPANJOLSKE
Carles Puyol 1999. godine prebačen je u prvu Barceloninu momčad. No protiv Hrvatske nije dao naslutiti da će biti stup Barcelonine obrane i reprezentacije.

BOLE JE RAZBIO ŠPANJOLCE
S dva gola Boško Balaban bio je jedan od najboljih igrača na utakmici. Ubrzo je prešao u Aston Villu, gdje se nije naigrao. Danas je napadač grčkog Panioniosa.

ZABIO JE PLETI SA 70 METARA
Nizozemsku smo na EP-u vodili 1-0, a tada nas je presjekao gol Van Bommela. Stipi Pletikosi zabio je gol sa 70 metara, a drugi je Hrvatska primila u posljednjoj minuti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Dannyboy 14.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • JAX 14.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 14.07.2010.

    de balabanu smiri se..haha..to prije 10 godina bilo jbt

Komentiraj...
Vidi sve komentare