To je to što me zanima!

Iličević izborio penal, Borussia Dortmund stradala kod HSV-a

Nogometaši Hamburger SV-a pobijedili su Borussiju Dortmund 3-1 u prvoj utakmici 13. kola Bundeslige koja je kasnila 15 minuta zbog detaljnih sigurnosnih pregleda
Vidi originalni članak

"Hrvatski SV" pobrinuo se za iznenađenje vikenda u Bundesligi već u petak, u prvoj utakmici 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva. Hamburger je na domaćem terenu svladao drugoplasiranu Borussiju Dortmund 3-1

Utakmica je počela s 15 minuta zakašnjenja zbog sigurnosnih razloga jer je ispred stadiona, uslijed detaljnih pregleda gledatelja izazvanih terorističkim napadom u Parizu i otkazivanjem utakmice Njemačke u Hannoveru, nastala gužva.

Hrvatski veznjak Ivo Iličević odigrao je svih 90 minuta za "rothosen" i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu na putu do pete pobjede njegova sastava u prvenstvu. Reprezentativac Ivica Olić, pak, nije ulazio u igru s klupe za pričuve.

HSV je poveo u 19. minuti golom Pierre-Michela Lasogge iz penala nakon što je golman Dormtunda Roman Burki srušio Ivu Iličevića u svom šesnaestercu. Vodstvo domaćih četiri minute prije odmora povisio je Lewis Holtby.

Kad je Mats Hummels u 55. minuti zabio autogol za 3-0, pitanje pobjednika bilo je riješeno iako je do kraja bilo vatreno. Pierre-Emerick Aubameyang u 86. minuti pogodio je za 3-1, a u nadoknadi su gosti imali nekoliko odličnih šansi.

Ovom pobjedom HSV je napredovao na osmo mjesto bundesligaške ljestvice s 18 bodova. Žuto-crni iz Dortmunda, pak, ostaju pet bodova iza vodećeg Bayerna iz Münchena uz utakmicu manje te osam više od trećeplasiranog Wolfsburga.

Zanimljivosti:

  • Točno pet godina nakon što je zabio prvi autogol u Bundesligi (20.11.2010. protiv Freiburga) Mats Hummels zabio je drugi.
  • HSV nikad nije izgubio utakmicu kod kuće u kojoj je vodio dva gola prednosti na poluvremenu, što je potvrdio i protiv Dortmunda.
  • Borussia Dortmund peti je put izgubila od HSV-a od sezone 2012/13., nijedna ih momčad nije pobijedila više puta.

Bundesliga, 13. kolo:

  • Hamburger SV - Borussia Dortmund 3-1 (Lasogga 19' (pen.), Holtby 41', Hummels 55' (ag.) / Aubameyang 86')
Idi na 24sata

Komentari 64

  • Marko Pejić 22.11.2015.

    Olić i njegov hamburger gaze sve pred sobom

  • crobern 21.11.2015.

    ovaj ilicevic nema veze sa nogometom. sramota da sa tim znanjem zaraduje milijone.

  • uglješa1 21.11.2015.

    Iličevića pod hitno zvat u repku, nadam se da će zadržat formu i do proljeća...

Komentiraj...
Vidi sve komentare