To je to što me zanima!

Ima šestero unučadi i postao je najstariji nogometaš na svijetu

Ezzeldin Bahader u razmaku od sedam mjeseci upotpunio je dvije utakmice s punom minutažom u egipatskoj trećoj ligi i ušao u Guinnessa. Za nekoliko dana napunit će 75 godina
Vidi originalni članak

Bivši dinamovac Kazuyoshi Miura i u 54. godini igra kao mladić u japanskoj prvoj ligi, ali još nije ni blizu najstarijemu profesionalnom nogometašu na svijetu. Od subote ta je titula otišla u ruke Egipćaninu Ezzeldina Bahadera (74).

Čovjek je u utakmici treće lige igrao svih 90 minuta za klub Šesti listopada u porazu 3-2 od El Ayat Sportsa. Zaokružio je tako dvije utakmice zaredom s punom minutažom, što je preduvjet Guinnessa za dobivanje priznanja.

Prvu je odradio baš prije početka pandemije i zabio gol, a onda se morao strpjeti više od sedam mjeseci da uđe u povijest. Bahader je rođen 3. studenoga 1945., dakle još koji dan i napunit će tričetvrt stoljeća.

- Već sam ja medijima rekao da mi je 75, volim zaokruživati godine - nasmijao se Ezzedin, koji je ovim pothvatom nadmašio dosadašnjeg Guinnessova rekordera, Izraelca Isaaka Hayika.

Bahader ima šestero unučati, a neki od njih bili su na tribinama Olimpijskog stadiona u Kairu i navijali "Ajmo, djede!".

Potpisao je ugovor na dvije utakmice samo kako bi se mogao upisati u knjige, a smatra kako je spreman zaigrati još koji put.

- Sanjam da oborim vlastiti rekord, samo da natjecanje učinim još malo težim - rekao je dobro raspoloženi Bahader.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Hrvat300 18.10.2020.

    Ma sjajno,sad vidim zašto su su naši treneri izuzetno traženi u arapskim zemljama i njihovim ligama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare