To je to što me zanima!

Ima veze: Stižu iz pozadine i zabijaju kao da su napadači

Rakitić, Perišić, Brozović i Pašalić zabili su 28 golova ove sezone, a četiri naša napadača jedan više. Dobro je to saznanje za Antu Čačića pred Europsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Kalinić 12, Mandžukić devet, Pjaca šest i Kramarić dva. Toliko su golova četiri glavna hrvatska napadača zabila ove sezone. Ukupno - 29. A četiri naša najefikasnija vezna igrača su na početku ožujka na brojci 28.

U Barceloninoj pobjedi 5-1 nad Rayo Vallecanom Ivan Rakitić je zabio svoj šesti gol ove sezone. Uz četiri asistencije. Dan ranije u dramatičnom uzvratu polufinala talijanskoga Kupa blistali su Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Prvi je zabio dvaput, drugi jedanput i sad su obojica na učinku koji zvuči poznato: Brozović šest golova i četiri asistencije, Perišić šest golova i četiri asistencije. Doda li se tom društvu, igračima standardnima u reprezentaciji, još i Mario Pašalić, koji bi, po svim procjenama, također morao biti na popisu putnika za Francusku, dobije se broj 28. Naime, Pašalić je ove sezone protivničku mrežu zatresao čak deset puta.

Osim Perišića, koji u nekim situacijama djeluje i kao napadač, preostala trojica su klasični veznjaci, a njihovi golovi pokazuju da će Ante Čačić imati nekoliko napadačkih oružja na Euru. To baš i neće biti Modrić, Kovačić i Badelj, koji se i ne ističu golovima. Prvi je zabio samo dvaput, drugi i treći po jedanput.

Međutim, unatoč ovim usporedbama, stanje u napadu nije loše. Mandžukić sve više zagrijava motore, Kalinić je u stvaralačkoj krizi nakon sjajnog talijanskog starta, probudio se i Pjaca, minutažu će imati Kramarić, a zabija i Duje Čop.

Dvaput u Ligi prvaka, četiri puta u Primeri

U prva tri mjeseca ove sezone Rakitić je zabio dva gola za Barcelonu, oba u Ligi prvaka, oba protiv BATE Borisova. U Španjolskoj je prvi put zabio 12. prosinca, a posljednji preksinoć u ‘demoliranju’ Rayo Vallecana.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bedak11 05.03.2016.

    Golmani: Subasic, Kalinic, Vargic Obrana: Srna, Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida, Jedvaj, Šifo?, Pivarić?, Pranjic? Veza: Modric, Rakitic, Brozovic, Kovacic, Badelj, Pasalic Napad/Krila: Halilovic, Pjaca, Perisic, Mandzukic, Kalinic, Kramaric? To je 24 igrača, jos jednog ubacit, bilo kojeg, mozda nekog mlađeg, Corica il tako nekog, i mozda nekog umjesto ovih sa upitnikom i to je to, nemamo bas boljih od ovih igrača.

  • crobern 05.03.2016.

    I Halilovic je u Gijonu zabio vec 5 Golova :-)

  • tkzd6569 05.03.2016.

    isto nam je kad za reprezentsciju igraju ka curice a u svojim klubovima gaze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare