To je to što me zanima!

Imamo predsjednicu: Marijana Bošnjak naslijedila M. Brbića

Marijana Bošnjak nova je predsjednica Hajduka. Naslijedila je Marina Brbića kojem je Nadzorni odbor izglasao nepovjerenje, a bit će privremeno rješenje do provedbe natječaja
Vidi originalni članak

Po pvri put u povijesti Hajduk ima predsjednicu. Bit će to Marijana Bošnjak, ekonomska konzultantica iz Osijeka.

- Marijana Bošnjak s radom počinje u utorak 12. travnja. Glavni zadatak bit će dubinska analiza stanja u klubu i priprema procesa za novu upravu - rekao je nakon sjednice Nadzornog odbora predsjedni Slaven Marasović.

Bošnjak je naslijedila Marina Brbića, a funkciju predsjednice Hajduka obavljat će do provedbe natječaja, točnije, idućih 40-ak dana. Nova predsjednica Hajduka ujedno je i direktorica Kinematografa Osijek.

- Marijana je eklonomski stručnjak te ima vrlo veliko iskustvo u analizi poslovanja tvrtki. Nema iskustva rada u sportu, no zato ima velikog iskustva u ovakvim poslovima. Upravo s tim razlogom smo angažirali takvu osobu kako bi dobili neovisno mišljenje o stanju u klubu - rekao je član NO-a Ante Šalinović.

Nova predsjednica Hajdukom će vladati maksimalno 50 dana, do imenovanja novog predsjednika putem javnog natječaja.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:

Na sjednici NO održanoj 9.4.2016. godine raspisan je javni natječaj za člana Uprave na mandatno razdoblje od 3 godine. Prijave kandidata zaprimat će se do 2.5.2016., a Uprava će biti imenovana u drugoj polovici svibnja.

NO poziva sve kandidate koji smatraju da imaju znanja i sposobnosti dati doprinos razvoju Hajduka da se jave na natječaj.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka da se u prijelaznom razdoblju napravi detaljna analiza stanja i procesa u klubu kao priprema za što uspješniji početak rada uprave imenovane putem javnog natječaja te definiranje prioriteta za razvoj Hajduka.

Za taj posao angažiran je neovisni stručnjak gospođa Marijana Bošnjak koja će sa timom sastavljenim od članova NO, djelatnika kluba i vanjskih stručnjaka obaviti taj posao.

Gospođa Bošnjak imenovana je za Predsjednicu Uprave Hajduka u razdoblju do odabira Uprave putem javnog natječaja te će u tom svojstvu obavljati i zaduženja sukladna Statutu i ZTD-u.

Ispred NO za koordinaciju suradnje NO s gospođom Bošnjak imenovan je kolega Ante Šalinović.

Gospođa Bošnjak stupa na dužnost imenovanjem, a operativno počinje s radom u utorak 12.4.2016.

Napominjem, glavna zadaća Predsjednice Uprave gospođe Bošnjak će sukladno zahtjevu NO biti dubinska analiza stanja i procesa u klubu i priprema preduvjeta za početak rada Uprave imenovane javnim natječajem.

Podsjećam, struka je dobila povjerenje NO za svoj rad te će daljnji koraci biti usuglašeni u narednom periodu.

NO poziva svoje članove koji su se javnim istupom odredili da ne žele participirati u daljnjem radu NO da sukladno Statutu Hajduka i Zakona o trgovačkim društvima aktivno obnašaju preuzetu funkciju i konstruktivno doprinesu radu NO-a ili, ukoliko to smatraju neprihvatljivim  da u što kraćem roku definiraju svoj status kako bi NO mogao neometano funkcionirati.

NO donio je i detaljniji plan rada u tranzicijskom razdoblju.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • BILI KMEČAVAC 09.04.2016.

    Je li to stečajna upraviteljica ?

  • SpužvaBobSkockani 09.04.2016.

    Da nema tih potresa u Hajduku ne bi se imalo što pisati tokom godine, tek najava rođendana i derbi sa Dinamom

  • dsmilja1 09.04.2016.

    to im je šuker sredio osječanku. bit će da ima krvi centarfora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare