Obavijesti

Sport

Komentari 52

Imamo predsjednicu: Marijana Bošnjak naslijedila M. Brbića

Imamo predsjednicu: Marijana Bošnjak naslijedila M. Brbića
1

Marijana Bošnjak nova je predsjednica Hajduka. Naslijedila je Marina Brbića kojem je Nadzorni odbor izglasao nepovjerenje, a bit će privremeno rješenje do provedbe natječaja

VIDEO

Po pvri put u povijesti Hajduk ima predsjednicu. Bit će to Marijana Bošnjak, ekonomska konzultantica iz Osijeka.

- Marijana Bošnjak s radom počinje u utorak 12. travnja. Glavni zadatak bit će dubinska analiza stanja u klubu i priprema procesa za novu upravu - rekao je nakon sjednice Nadzornog odbora predsjedni Slaven Marasović.

Bošnjak je naslijedila Marina Brbića, a funkciju predsjednice Hajduka obavljat će do provedbe natječaja, točnije, idućih 40-ak dana. Nova predsjednica Hajduka ujedno je i direktorica Kinematografa Osijek.

- Marijana je eklonomski stručnjak te ima vrlo veliko iskustvo u analizi poslovanja tvrtki. Nema iskustva rada u sportu, no zato ima velikog iskustva u ovakvim poslovima. Upravo s tim razlogom smo angažirali takvu osobu kako bi dobili neovisno mišljenje o stanju u klubu - rekao je član NO-a Ante Šalinović.

Nova predsjednica Hajdukom će vladati maksimalno 50 dana, do imenovanja novog predsjednika putem javnog natječaja.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:

Na sjednici NO održanoj 9.4.2016. godine raspisan je javni natječaj za člana Uprave na mandatno razdoblje od 3 godine. Prijave kandidata zaprimat će se do 2.5.2016., a Uprava će biti imenovana u drugoj polovici svibnja.

NO poziva sve kandidate koji smatraju da imaju znanja i sposobnosti dati doprinos razvoju Hajduka da se jave na natječaj.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka da se u prijelaznom razdoblju napravi detaljna analiza stanja i procesa u klubu kao priprema za što uspješniji početak rada uprave imenovane putem javnog natječaja te definiranje prioriteta za razvoj Hajduka.

Za taj posao angažiran je neovisni stručnjak gospođa Marijana Bošnjak koja će sa timom sastavljenim od članova NO, djelatnika kluba i vanjskih stručnjaka obaviti taj posao.

Gospođa Bošnjak imenovana je za Predsjednicu Uprave Hajduka u razdoblju do odabira Uprave putem javnog natječaja te će u tom svojstvu obavljati i zaduženja sukladna Statutu i ZTD-u.

Ispred NO za koordinaciju suradnje NO s gospođom Bošnjak imenovan je kolega Ante Šalinović.

Gospođa Bošnjak stupa na dužnost imenovanjem, a operativno počinje s radom u utorak 12.4.2016.

Napominjem, glavna zadaća Predsjednice Uprave gospođe Bošnjak će sukladno zahtjevu NO biti dubinska analiza stanja i procesa u klubu i priprema preduvjeta za početak rada Uprave imenovane javnim natječajem.

Podsjećam, struka je dobila povjerenje NO za svoj rad te će daljnji koraci biti usuglašeni u narednom periodu.

NO poziva svoje članove koji su se javnim istupom odredili da ne žele participirati u daljnjem radu NO da sukladno Statutu Hajduka i Zakona o trgovačkim društvima aktivno obnašaju preuzetu funkciju i konstruktivno doprinesu radu NO-a ili, ukoliko to smatraju neprihvatljivim  da u što kraćem roku definiraju svoj status kako bi NO mogao neometano funkcionirati.

NO donio je i detaljniji plan rada u tranzicijskom razdoblju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna