To je to što me zanima!

Drama! Dva produžetka: Ramsi i Patriotsi igraju Super Bowl

Iako su kladionice, a i mnogi drugi očekivali suprotno, Kansas City Chiefsi su u doigravanju po tko zna koji put kolabirali onda kad je bilo najbitnije te izgubili u produžetku 37-31
Vidi originalni članak

Kakva večer u NFL doigravanju! Prvi put u povijesti su oba finala konferencije odlučili - produžetci!

Prva poslastica večeri bio je okršaj za prvaka NFC konferencije između New Orleans Saintsa i Los Angeles Ramsa. Mnogi su upravo ovu utakmicu smatrali Super Bowlom s obzirom na to da se nerijetko ove dvije momčadi smatraju najjačima, a Ramsi su u produžetku slavili 26-23.

Krenuli su Saintsi jako, poveli čak 13-0, a Jared Goff sve se više činio onakvim kakvim ga kritičari smatraju - tek sistemskim quarterbackom. Napad je u prvoj četvrtini skupio tek 15 mizernih jardi, svaki posjed je bio četvrti pokušaj pa nabijanje lopte, a onda početkom druge četvrtine kolo sreće se okrenulo.

Genijalni um trenera Ramsa Seana McVaya na četvrtom je pokušaju lažirao punt te pozvao akciju za dodavanje! Riskantan potez, no uspjelo je, a od tada je utakmica krenula malo drukčijim tokom.

Heroj je naposljetku bio pucač Greg Zuerlein, koji je u produžetku zabio gol s udaljenosti od nestvarnih 57 jardi te odveo Ramse u Super Bowl. Zapucao je kao da je 57 jardi ništa...

Probijači i nisu baš odradili nekakav posao, Todd Gurley i C.J. Anderson za Ramse su imali tek 54 jarda, no Jared Goff je naposljetku bio itekako dobar. Imao je 297 jardi i polaganje, a najbolja mu je meta bio Brandin Cooks koji je 'nakupio' 107 jardi.

Nisu se proslavili ni probijači na suprotnoj strani, a poprilično je podbacio i jedan od najboljih hvatača lige Michael Thomas, koji je imao tek 36 jardi. Prilično atipično za njega... Drew Brees bio je standardno kvalitetan, a odlično je hvatao Alvin Kamara uhvativši čak 11 lopti za 96 jardi.

A u Super Bowlu će Ramse čekati New England Patriotsi!

Iako su kladionice, a i mnogi drugi očekivali suprotno, Kansas City Chiefsi su u doigravanju po tko zna koji put kolabirali onda kad je bilo najbitnije te izgubili u produžetku 37-31.

U nevjerojatnom dvoboju quarterbacka Tom Brady ponovno je pokazao zašto je najveći igrač svih vremena te s 41 godinom na leđima imao 30 od 46 pogođenih dodavanja, 348 jardi i jedno polaganje! Dvije presječene lopte ipak mu se moraju oprostiti...

Fenomenalni su bili i probijači Patsa, rookie Sony Michel iskazao se kad je trebalo s 113 jardi i dva polaganja, a toliko je polaganja imao i Rex Burkhead.

Odličan je bio i Patrick Mahomes s tri polaganja, no problem je kod Kansasa bila - obrana. Nemoguće je imati nula rušenja na Tomu Bradyju i očekivati nešto... Uz to, i Tyreek Hill je potpuno - nestao. Imao je tek 42 jarda...

>>>NAJBOLJE POTEZE IZ FINALA KONFERENCIJA POGLEDAJTE OVDJE<<<

Sada slijedi tjedan pauze, a Super Bowl će se odigrati 3. veljače u Atlanti.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • wwww 21.01.2019.

    NEP imaju a,b,c,d i još mnogo kombinacija,to je tako jedan uigranu stroj da ih se samo može dobiti ako odigraš 4/4 savršeno.Brees-i su po meni izgubili utakmicu u 1 pol.a u drugom su počeli igrati onako kako su igrali cijelu sezonu jako napadački.Mahones je čudo od igrača sa fascinantnim pregledom pozicija i savršenih i točnih bacanja..

  • mur95_1 21.01.2019.

    Ali kakve utakmice. Pogotovo druga između Chiefsa i Patsa.Nesto najbolje od sporta sto sam gledao u zadnje vrijeme.

  • mur95_1 21.01.2019.

    Ivković i Bulic su vjerojatno 2 najbolja poznavaoca NFLa u Hrvatskoj,iako se to naravno ne može dokazati. Istina da se ponekad zanesu, ali je meni osobno u tome i draž.Uživao sam jučer , kao i uvijek, u njihovom komentiranju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare