To je to što me zanima!

'Imao sam moždani, mislio sam da je kraj, a klub je sve tajio!'

Želim ovo ostaviti iza sebe. Ali i zato što unatoč dugogodišnjem internetskom istraživanju nisam mogao naći drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom, rekao je Patrick Farkas...
Vidi originalni članak

Iako nogometaši žive zdravim načinom života, imaju treninge svaki dan i uz sebe razne stručnjake i nutricioniste, srčani udari i moždani udari postali su sve učestaliji kod profesionalnih nogometaša.

Antonio Puertas, Marc Vivien-Foe i Alen Pamić neki su od nogometaša koji su preminuli od posljedica, a posljednjih godina je ta lista nažalost sve duža i duža. Nogometaš Red Bull Salzburga Patrick Farkas je samo čudom preživio.

On je imao moždani udar za vrijeme treninga svoje momčadi 21. listopada, no ono što bode u oči je to što je klub sve zatajio. Dobio je moždani još u listopadu, a ništa se nije znalo sve do danas dok sam igrač osobno nije sve otkrio.

- Nemam što kriti i svi bi trebali znati da sam imao moždani udar. Bio sam zatvorenik u vlastitom tijelu. Htio sam se micati, ali nisam mogao. Razmislio sam o tome što se događa i nakratko sam pomislio da je to kraj - rekao je branič (27).

Austrijanac je izvan terena skoro tri mjeseca, a nedavno je počeo s treninzima. 

I dalje je nejasno zašto Salzburg nije uputio javnost o njegovom zdravstvenom stanju, pogotovo u ovo vrijeme kada su srčani i moždani udari postali sve veća opasnost za sportaše.

Opasnost je prošla, Farkas se nada kako će uskoro konkurirati i za utakmice. Dobra vijest je ta što neće morati na operaciju srca, ali zato mu je potrebna česta transfuzija krvi.

- Želim ovo ostaviti iza sebe. Ali i zato što unatoč dugogodišnjem internetskom istraživanju nisam mogao naći drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom. Ako postoji netko tko je doživio ovo što i ja, može me kontaktirati. Želim ojačati druge ljude i pokazati da se svojom snagom mogu izvući iz svega - zaključio je nogometaš Salzburga.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mihic82 23.12.2019.

    Zasro bi neki klub objavio.da.je netko bolestan? Kome trebaju javiti? Njegovoj rodbini? To da je imao mozdani pa da je nastavio igrati , e to bi bio problem.

  • 23.12.2019.

    Tuži RB

Komentiraj...
Vidi sve komentare