To je to što me zanima!

Ime kao sudbina: Wolfgang Wolf, trener Wolfsburga...

Mnogi su djeci dali ime prema omiljenom klubu. A neki su imali sreću da igrom sudbine dođu u klub ili reprezentaciju s kojima dijele isto ime ili prezime
Vidi originalni članak

Ovo je fenomenalno! To nitko nije uspio. Kažite mi tko se može pohvaliti time da na peharu uza sve te klubove piše njegovo prezime, našalio se Fernando de Napoli osvojivši 1989. Kup Uefe s Napolijem. Bio je jedan od rijetkih nogometaša koji su spojili gotovo nemoguće - zaigrati u klubu imenjaku. Danas u istom klubu igra Davide Napoli.
Sljedeći je primjer ovakve podudarnosti Wolfgang Wolf. Rodio se 1957. u Tiefenthalu, 450 kilometara od Wolfsburga, u kojemu je istoimeni klub postojao tek 12 godina i igrao je u četvrtoj ili petoj ligi. No Wolfa je 1998. godine put doveo u Wolfsburg. Ušao je s tim klubom u prvu Bundesligu, nakon pet godina ipak je otišao. No Wolfsburg se sad bori za naslov prvaka, a Wolfgang Wolf postao je, što zbog imena, što zbog rezultata, legenda i zaštitni znak kluba. Da igra riječi bude još nestvarnija, Wolfgang Wolf u Wolfsburgu je vozio Volkswagen! Ta je tvrtka vlasnik kluba.
- Ne vidim se ni u jednom drugom klubu. Arsenal je moj dom - nekoliko je puta rekao Arsene Wenger, tvorac najtrofejnije ere toga kluba. Za klub danas mnogi u šali tvrde da je dobio ime po Arseneu jer se ionako malotko sjeća tko je ranije bio Arsenalov trener.
Xavier Andorra jedan je od standarnih reprezentativaca Andore, Antonieliton Ferreira igra u portugalskom prvoligašu Pacos Ferreiri, a nogometni klub Terek iz Groznog trenira Ukrajinac Vjačeslav Grozni.

AKO SI ČEH ILI ČECH, NE ZNAČI DA SI ČEH!
Petr Čech, Chelseajev golman,  za reprezentaciju Češke branio je 65 utakmica. A njegov prezimenjak Marek Čech iz moskovskog Lokomotiva odigrao je za svoju domovinu, čije prezime nosi, jedan susret. No zato njegov imenjak i prezimenjak Marek Čech iz engleskog WBA-a ima već 33 nastupa i tri gola za - Slovačku. Nastja Čeh bio je donedavno ponajbolji slovenski nogometaš, kapetan...

ROMA NAVIJAO ZA ROMU, A BRANIO ZA LAZIO
Nekima baš nije bilo suđeno. Argentinac Martin Palermo ima talijansko državljanstvo, ali u Palermu nije nikad zaigrao. Ni Mauro Milanese nije bio igrač Milana. Pet je sezona igrao za gradski rival Inter. Ni Brazilac Ewerthon nije igrao za Everton, kao ni Flavio Roma za Romu. No on je rođen u Rimu i bio je navijač Rome. Ali otac ga je upisao u Lazio i branio je boje najljućeg suparnika.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JAX 16.05.2009.

    a imaju i stepehn ireland koji igra za irsku(eng ireland) i nas zlatko horvat

  • zlundralo 16.05.2009.

    sad će dinamo promjenit ime u nk slepička...

  • tejmatebra 16.05.2009.

    Eo jedan jos bolji..Arsene Wenger je trener Arsenala :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare