To je to što me zanima!

IMScouting o Delaču: Pred njim je svijetla budućnost

Golman Intera Matej Delač svojim obranama pobudio je zanimanje europskih medija i skauta vrhunskih klubova. Njime se bavi i IMScouting
Vidi originalni članak

Nogometni portal IMScouting donosi priču o jednom od najboljih mladih golmana u Europi Mateju Delaču. IMScouting je portal koji iz tjedna u tjedan opširno predstavlja mlade nade europskog i svjetskog nogometa.
"Matej Delač (16) je danas jedan od najtalentiranijih mladih golmana u Europi. Iako je jako mlad, već sada je standardan u prvoj postavi hrvatskog prvoligaša Intera iz Zaprešića", piše portal.
U opširnom predstavljanju hrvatskog U-19 reprezentativca pišu o njegovu porijeklu, karijeri u klubu, popularnosti u školi, obranom penala u debiju za prvu momčad, a donose i video s najboljim obranama u HNL-u.
"Delač ima sve potrebne kvalitete da postane vrhunski golman. Ima odlične reflekse, dobro se postavlja, vrhunski se snalazi u prostoru te je odličan u igri 'jedan na jedan'. Većina golmana brani godinama i ne obrani dva penala, a Delač je u svojoj kratkoj karijeri već postigao to (Vugrinec, Kalinić). Visok je i odlično brani visoke lopte, no nešto je slabiji kod niskih i to je segment koji mora popraviti. Mana mu je i što je sramežljiv te još nema autoritet među suigračima", pišu o Delačevim tehničkim kvalitetama.
Procjenjuju ga na 400 tisuća eura te navode kako je iznimno ambiciozan i profesionalan na treninzima. Navode i njegovu izjavu kako bi volio obraniti penal Cristianu Ronaldu. Nastavi li tako, ubrzo će imati priliku stati nasuprot Portugalcu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • hrvoje123456 14.05.2009.

    KRALJU DRZIM TI FIGE DA USPIJES I JEDNOG DANA STANES NA VRATA HRVATSKE REPKE :)

  • ddino 14.05.2009.

    kako mi je drago :) .. dabogda imamo nekog svjetskog golmana.. dosta je proslo od Ladare

  • JAX 14.05.2009.

    hahaha ispravili ste gresku :d

Komentiraj...
Vidi sve komentare