To je to što me zanima!

In memoriam: Deset je godina od smrti legende novinarstva

Izvještavao je s čak 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih prvenstava u nogometu te mnoštva drugih svjetskih i europskih natjecanja, a 2004. godine primio je i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora
Vidi originalni članak

Prije deset godina, točno 16. ožujka 2009. godine preminuo je legendarni sportski novinar Boris Mutić.

Rođen 1939. godine u Karlovcu završio je Učiteljsku školu te diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a cijelu svoju karijeru proveo je u sportskom programu HRT-a.

Izvještavao je s čak 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih prvenstava u nogometu te mnoštva drugih svjetskih i europskih natjecanja, a 2004. godine primio je i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora za posebne zasluge u sportskom novinarstvu.

Prvi televizijski prijenos iz Jazina bio je njegov, a bilo je to davne 1968. godine na utakmici Zadra i Real Madrida. Volio je Mutić košarku, a 2004. upravo se u Jazinama i umirovio uz pljesak i ovacije zadarskih navijača.

Legendarna je i Mutićeva izjava za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju 2002. godine.

- A sad, Borise, šuti jer ne možeš reći ništa pametno! - poručio je sam sebi dok je Janica Kostelić ulazila u ciljnu ravninu po još jedno olimpijsko zlato...

Poštovali su ga svi, a o njegovoj veličini u košarkaškom svijetu prije deset godina pričao je Aco Petrović:

- U bilo koju dvoranu da je došao, u Zagrebu, Zadru ili Beogradu, bio je priman s velikim poštovanjem - rekao je Aco.

No Mutić je bio novinarska veličina za baš sve sportove! Iznimno ga je cijenio i trener brončanih vatrenih, Miroslav Ćiro Blažević:

- Riječ legenda kod nas se upotrebljava prečesto. Boris Mutić bio je u pravom smislu te riječi legenda HTV-a - rekao je Ćiro nakon njegove smrti.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • juniorx1 16.03.2019.

    Mutić,Sušec,Ćosić,pa i Blazicko(skijanje,formula) su bili pravi komentatori...danas na Hrtu imamo Vikija i Sapita i koliko god su mi simpatični nisu ni do koljena ovima nabrojanim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare