To je to što me zanima!

Iniesta: Bliži se kraj karijere i razmišljam o trenerskom poslu

Andres Iniesta (34) uživa u Japanu gdje igra za prvoligaša Vissel Kobe. Ipak, ušao je u pozne igračke godine i razmišlja o životu nakon nogometne karijere. Vidi se u trenerskim vodama
Vidi originalni članak

Bivši španjolski reprezentativac i legenda Barcelone Andres Iniesta (34) od ljeta nastupa za japanski Vissel Kobe za koji je u 14 nastupa zabio tri gola i tri asistencije. 

Ugovorno je vezan do 2020., a dao je nagovijestiti da bi tada mogao objesiti kopačke o klin. Priznao je da intenzivno razmišlja o životu nakon karijere.

- Ne znam što će budućnost donijeti. Ne mogu reći da ne bih želio biti trener Barce, ali ne mogu ni reći da sam mnogo razmišljao o tome. Točno je da, što više vrijeme prolazi, to više razmišljam o početku trenerske karijere. Vidjet ćemo kako će se to razvijati kada jednom okončam igračku karijeru - priznao je Iniesta otvoreno za japanske medije.

Mnogi nogometni znalci smatraju da će Andres Iniesta zbog svoje genijalnosti biti sjajan trener, a uspoređuju ga s Pepom Guardiolom, također produktom Barcelonine škole i načina razmišljanja.

Iniestin nekadašnji suigrač Carles Puyol također bi mogao krenuti u trenerske vode. Američki mediji ga spominju u najužem krugu kandidata za preuzimanje MLS kluba Atlanta Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • flori 22.12.2018.

    Guardiola je preserator dok Iniesta ima nešto dobroćudnog u sebi tako da se nemogu uspoređivati na ljudski način!

  • NIKE 22.12.2018.

    Iniesta ili Xavi bi mogli biti odlični treneri. Bili su motori i srce jedne od najjačih ekipi tog vremena. Puno su toga danas znaju, jako su autoritativni i imaju sve predispozicije za trenerski posao.

  • vladoo921 22.12.2018.

    Samo sto je guardiola imao messia u cvijetu mladosti. Zato i je dosao tu di je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare