To je to što me zanima!

Iniesta je s 26 osvojio sve i najsretniji je na svijetu!

Prvi put u povijesti Svjetskih prvenstava jedna je momčad uzela naslov u svim utakmicama nokaut-faze pobijedivši istim rezultatom - 1 - 0
Vidi originalni članak

Ne vjerujem, još ne vjerujem da smo svjetski prvaci. Ovo je nevjerojatno, ne mogu vam opisati koliko sam sretan. Osjećam se kao najveći sretnik na svijetu - rekao je junak finala Andres Iniesta (26), čiji je gol u 116. minuti Španjolskoj donio prvi naslov svjetskog prvaka u povijesti. Veznjaku Barcelone malo je falilo da uopće ne dođe na SP jer i ove sezone ima kronični problem s mišićima. Propustio je završnicu sezone s Barcelonom, Španjolska je dugo bila u strahu da neće ni za prvenstvo biti spreman. No “pokrpali” su ga, Iniesta se dizao i na kraju ih odveo u povijest.
- Nisam vjerovao da ću jednog dana ovakvo nešto napraviti. Ovo je bio jako težak turnir za nas, a s obzirom na ozljedu, nisam mislio da ću toliko igrati. No izbornik mi je vjerovao, cijela obitelj je bila uz mene i hvala im svima - skromno je rekao Iniesta, prema nekima, najbolji igrač današnjice.
Andres nije bio jedini, u nevjerici su bili i ostali španjolski reprezentativci.
- San je postao stvarnost. Još kao dječak razmišljao sam kako je biti svjetski prvak. Ne mogu vjerovati da je to stvarnost - rekao je još jedan Barcin biser Xavi Hernandez i dodao:
- Jedva čekam da izađemo pred svoje ljude, da s njima podijelimo ovu radost. Hvala i njima jer su vjerovali u nas, dali nam snagu da izdržimo ovaj turniru i dođemo na vrh.
Dok su Španjolci slavili najveći uspjeh u klupskoj povijesti, Nizozemci su teturali travnjakom. Bili su mali korak do naslova, ali nisu ga uspjeli napraviti. No razloge poraza nisu vidjeli u svojoj igri.
- Osvojio sam tri naslova ove sezone s Interom, a četvrti mi je sad pobjegao iz ruku. Velika šteta, ali mislim da možemo biti ponosni. Cijela nacija može biti ponosna - rekao je Sneijder i onda “udario” po sucu:
- Iniesta je u jednom trenutku udario Van Bommela, a četvrti sudac sve je vidio. I rekao je da je vidio! Ali ako je vidio, to je trebao biti crveni karton. To je skandalozno.
Brutalni udarac De Jonga nije komentirao, ostao je u uvjerenju da ih je Webb oštetio.
I tragičar finala Arjen Robben razloge poraza tražio je prvenstveno u sudačkim pogreškama. Iako je u dva navrata imao meč loptu u svojim nogama.
- Kad sam imao svoju drugu veliku priliku, sudac nam je trebao dosuditi slobodan udarac i Puyolu dati drugi žuti karton. No umjesto toga je pustio prednost, iako prednosti nije bilo. Jer jedva sam se kretao, a golman mi je već bio preblizu. U finalu Svjetskog prvenstva treba suditi vrhunski sudac.
Vjerovali su u treću sreću i da će nakon poraza u finalima 1974. i 1978. ovo biti njihovo prvenstvo. No, nije išlo. Pobijedila ih je genijalna španjolska generacija sa sedam igrača Barcelone u prvih 11 i, prije svih, junakom finala Andersom Iniestom. S 26 godina taj momak ima sve: Ligu prvaka, prvenstvo i Kup s Barcom te europsko i svjetsko prvenstvo s ‘furijom’.

INIESTA: ZAHVALJUJEM PAULU NA PROGNOZI
Legendarna hobotnica Paul točno je prognozirala sve utakmice njemačke reprezentacije, a Španjolsku je “vidjela” kao novog svjetskog prvaka. Nakon što se prognoza ostvarila, Andres Iniesta nije joj se zaboravio zahvaliti.
- Paul? Hvala mu na prognozi. Uvjeren sam da će odsad biti jako popularan i u Španjolskoj kao što je u većem dijelu svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vedran_zgb 12.07.2010.

    Robben se treba isključivo ljutit na samoga sebe i on je tragičar Nizozemske jer da je dao ono šta bi dao i ja, i većina nas onda se ne bi pričalo ovako o sudcu nego bi vjerojatno Španjolci pričali o tome što Jong nije dobio crveni a trebao je. Uvijek se nalaze isprike kod sudaca i drugih

  • JAX 12.07.2010.

    kad sam kupio dres barce s iniestom na poleđini, neki su to gledali s podsmijehom, sada se ja mogu njima smijat, a oni nek crkknu od zavisti !

  • šetač 12.07.2010.

    kao igrač svaka čast, al kao čovjek nula jer onako glumiti bacat se i valjat po terenu iz utakmice u utakmicu može samo seljačina od čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare